Anlık Bildirim

AccuWeather uygulamasının konum bilgilerini izinsiz sattığı anlaşıldı

Popüler hava durumu uygulaması AccuWeather'ın, iOS kullanıcılarının konum bilgilerini reklam şirketlerine sattığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde...
Mobil cihazlar için üretilmiş en iyi hava durumu uygulamalarından biri olan AccuWeather şu sıralar çalkantılı bir dönemden geçiyor. Güvenlik araştırmacısı Will Strafach, iOS cihazlarda yer alan AccuWeather uygulamasını derinlemesine analiz etti ve uygulamanın kullanıcı konum bilgilerini Reveal Mobile adlı reklam şirketine gönderdiğini saptadı. İşin kötü tarafı ise kullanıcıların, konum bilgisi paylaşma seçeneğini kapatmasına rağmen uygulamanın bunu dikkate almaması.
Strafach'ın araştırmasında, konum bilgisi kapalı olmasına rağmen kullanıcıların GPS koordinatları, bağlı oldukları kablosuz ağın adı ve Bluetooth'larının etkin olup olmadığı Reveal Mobile adlı reklam şirketine gönderiliyor. 36 saat süren analiz sonucunda bu hassas bilgilerin tam 16 kez gönderildiği raporlandı.
Konu hakkında Apple ve AccuWeather cephesinden henüz bir açıklama gelmezken, uygulamanın Android versiyonunda da buna benzer bir izinsiz veri kullanımının olup olmadığı henüz bilinmiyor.  AccuWeather uygulamasının kişisel verilerinizi izinsiz kullanılması düşüncesi bile sizi rahatsız ediyorsa, başka bir hava durumu uygulamasına geçmenizin vakti gelmiş demektir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4844 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, cep telefonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim