Anlık Bildirim

Airbus Group tarafından geliştirilen elektrikli uçak modeli E-Fan, halka açık ilk uçuş testini tamamladı


Airbus Group tarafından geliştirilen ve %100 elektrik ile çalışmasıyla dikkatleri üzerine çeken uçak modeli E-Fan, Fransa merkezli halka açık ilk uçuş testini başarıyla tamamladı.
Yapılan halka açık ilk uçuş denemesi kapsamında 8 dakika havada kalan ve yaklaşık saatte 170 km hıza ulaşan E-Fan, teknik olarak 6.7 metre uzunluğa ve 9.5 metre kanat açıklığına sahip. Gücünü kanatlarına yerleştirilen 250 V lityum-iyon polimer bataryalarından alan (1 saat uçuş süresi) ve belirtildiği kadarıyla 2 adet pervaneli motoruyla 60 kW güç sağlayabilen uçak, bu altyapısı ve karbon fiber gövdesiyle oldukça sessiz çalışıyor ve standart uçaklara göre daha düşük uçuş maliyeti ortaya koyuyor. E-FADEC enerji yönetim sistemiyle elektronik bileşenleri otomatik olarak yönetebilen E-Fan, tekerlerinde taşıdığı 6 kW'lık elektrik motorlarıyla da kalkış için gereken 60km hızı kolaylıkla sağlayabiliyor. 
Pilotların eğitimleri için hazırlanan E-Fan elektrikli uçak modeli, her şey yolunda giderse 3-4 yıl içerisinde ticari kullanıma sunulacak ve kısa mesafeli hatlarda büyük avantajlar ortaya koyacak. Yapılan uçuş hakkında hazırlanan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
960 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, uçak
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim