Anlık Bildirim

Akıllı telefonlarda 6GB RAM belleğe doğru

Mobil cihaz bileşenleri konusunda önemli çalışmalar yapan ve geliştirdiği yeni teknolojileri ilk kez kendi amiral gemi modellerinde kullanan Samsung, gelecek yıl da ses getirecek yenilikler yapabilir. 

Bu yıl Galaxy S6 ve Galaxy Note 5 modellerinde UFS 2.0 depolama belleği teknolojisi, LPDDR4 bellek teknolojisi ve 14nm fabrikasyon sürecini ilk kez kullanan ve büyük beğeni toplayan Samsung, RAM tarafında yeni bir üretime başlıyor. 

Firma yaptığı duyuruda 12Gb LPDDR4 RAM modüllerinin hacimli üretimine başladığını açıkladı. 1.5GB olarak çevirebileceğimiz bu miktar 3GB, 4.5GB ve 6GB LPDDR4 RAM belleklerin kullanılmasına imkan tanıyacak. 

Yeni modüller firmanın hali hazırdaki 8Gb yani 1GB LPDDR4 RAM modülleri ile karşılaştırıldığında yüzde 30 daha hızlı ve yüzde 20 daha az enerji tüketiyor. Yani gelecekteki Samsung akıllı telefonlarının enerji tüketimi konusunda biraz daha cimri olabileceğini söyleyebiliriz. Samsung da çok akıcı çoklu görev yönetimi ve maksimum performansa işaret ediyor. 

Peki bu bellekler ilk olarak hangi cihazlarda kullanılacak ? Buna cevap tabi ki Samsung cihazları. Akla ilk gelen ise Galaxy S7 amiral gemi modeli. Ancak firmanın bir anda 4GB'tan 6GB'a geçiş yapacağı düşünülmediği için yeni modüller 4.5GB şeklinde yeni amiral gemisinde görülebilir. Galaxy Note 6 modelinde 6GB RAM kullanılması biraz daha muhtemel görünüyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4189 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim