Anlık Bildirim

Amazon'dan ''teslimat güvenliğine'' 1 milyar dolarlık yatırım

E-ticaret devi Amazon, ev güvenliğini ve kargoların güvenle teslim edilmesini sağlamaya yönelik çözümler geliştiren Ring'i 1 milyar dolar karşılığında satın aldı.

Amazon'dan ''teslimat güvenliğine'' 1 milyar dolarlık yatırım Tam Boyutta Gör
 

Amazon'un, müşteri evde olmasa bile teslimatların güvenliğini sağlamak için çalışmalar yaptığı bir süredir biliniyordu. Kapıya bırakıldığında çalınan paketlerin müşterilerde kötü bir imaj oluşturmanın yanı sıra operasyon maliyetlerini de artırdığının farkında olan şirket, müşterilerin evde olmadığı durumlarda kargo görevlisinin eve girip paketi bırakabileceği akıllı sistemler üzerinde çalışıyordu. Şirket tarafından yapılan son açıklamaya göre ise benzer sistemlerle ev ve teslimat güvenliğini sağlamaya yönelik çözümler üreten Ring şirketi artık Amazon çatısı altında faaliyet yürütecek.


Siparişler güvenle teslim edilecek  

Ağırlıklı olarak ev güvenliğine yönelik akıllı kapı zilleri üreten Ring'in ürettiği kapı zilleri ile kullanıcılar, nerede olurlarsa olsun her an akıllı telefonları aracılığıyla kapının önünde ne olup bittiğini görebiliyor. Öte yandan kapı çalındığı zaman da doğrudan kullanıcılar akıllı telefon üzerinden kapıyı çalan kişiyle iletişime geçebiliyor. Böylece bir sipariş eve ulaştığı zaman ev sahibi, kargo görevlisine paketi nereye bırakabileceğini söyleyebiliyor ya da üçüncü bir şahıs paketi evin önünden çalmaya kalkışırsa kullanıcı yine akıllı kapı zili sayesinde bu durumu tespit edebiliyor.


Amazon'un geçtiğimiz ekim ayında tanıttığı güvenli teslimat hizmeti Amazon Key'in de Ring ürünleriyle birlikte çalışabileceği düşünülüyor. Böylece kullanıcılar sipariş ettikleri ürünlerin doğrudan evin içine bırakılmasını sağlayabilecekler ve ev içi hizmetleri de(temizlik ya da tamirat işi gibi) uzaktan kontrol edebilecekler. Ayrıca Ring'in kapı zilleri Amazon'un akıllı hoparlörü Alexa üzerinden de kontrol edilebilir ve Amazon, ''akıllı ev'' hayaline bir adım daha yaklaşabilir. 


Şirket satın alma karşılığında Ring'e ne kadar ödeme yapılacağını açıklamadı ancak Reuters'ın konuya yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre Amazon'un 1 milyar doların biraz üstünde bir ödeme yaptığı tahmin ediliyor. Böylece Ring; geçtiğimiz yıl 13.7 milyar dolara satın alınan Whole Foods'un ardından şirketin en büyük ikinci satın alımı oldu. Ring'e ödenen miktarın 2014 yılında Amazon tarafından 970 milyon dolara satın alınan Twitch'in de üstünde olması şirketin güvenlik konusuna özel bir önem verdiğini gösteriyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim