Anlık Bildirim

Amazon'un piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaştı

Geçtiğimiz ayın başında piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşan Apple'ın ardından Amazon da bugün 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmayı başardı.

Amazon'un piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaştı Tam Boyutta Gör
 

E-ticaret devi Amazon, bugün ABD'de piyasaların açılmasıyla birlikte 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ikinci halka açık şirket oldu. Şirket hisselerinin gün içinde yüzde 1.6 civarında değer kazanmasıyla birlikte hisse değeri 2050 doların üstüne çıkan şirket, böylece 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı. Amazon'dan sadece 1 ay önce, geçtiğimiz ayın başında, Apple 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşmayı başarmış ve bir ilke imza atmıştı.


Bir yılda ikiye katladı

Bundan tam bir yıl önce hisse değeri 965 dolar olan şirketin hisseleri bir yıl gibi kısa bir sürede değerini ikiye katladı. Bu yükselişle birlikte piyasa değeri olarak Microsoft ve Google'ı geride bırakarak Apple ile yarışır hale gelen Amazon, temmuz ayında Amazon Prime Day'in başlamasıyla birlikte önemli bir çıkış yakalamıştı. 


Analistlere göre bir e-ticaret şirketi olarak anılan Amazon'un bu denli yüksek piyasa değerine ulaşmasındaki en büyük etken sürekli yenilenen iş alanı. Halihazırda Amazon Web Services hizmetiyle bulut depolama çözümü sunan şirket, bunun yanı sıra lojistik ve taşımacılık alanında da ciddi çalışmalar yapıyor. 2014 yılında Twitch'i satın alarak oyun dünyasına da adım atan Amazon, geçtiğimiz yıl ABD'nin en büyük perakendecilerinden Whole Foods'u 13.4 milyar dolar karşılığında satın almıştı.


Amazon'un tarihi piyasa değerine ulaşmasıyla birlikte şirketin kurucusu ve CEO'su olan, aynı zamanda şirketin en büyük hissedarı konumundaki Jeff Bezos'un serveti de 166 milyar dolara ulaşmış durumda. Amazon'u; 853 milyar dolarlık piyasa değeri ile Microsoft ve 847 milyar dolarlık piyasa değeri ile Google takip ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim