Anlık Bildirim

Analiz : Firefox en güvensiz web tarayıcı

Analiz : Firefox en güvensiz web tarayıcı

Bir dönem Internet Explorer'ın tahtını elinden alacağına kesin gözüyle bakılan ve alternatifsiz açık kaynak web tarayıcısı olan Firefox, özellikle Chrome'un piyasaya girmesi sonrasında kan kaybetmeye başlamıştı. Analizler tarayıcının riskli hale geldiğini gösteriyor.

ABD'de yapılan CanSecWest güvenlik konferansında Pwn2Own adında ödüllü tarayıcı hackleme yarışması düzenlendi. Yarışmada Internet Explorer, Chrome ve Safari tarayıcılarında sadece bir açık yakalanırken, Firefox'da ise 4 adet açık bulundu.

Firefox yetkilileri bunun uzun süredir uğraştıkları bir problem olduğunu ve sözkonusu hataları kısa süre içerisinde tespit etmeyi ve yamalamayı planladıklarını dile getirdi. 

Firefox genelde hackleme yarışmalarında en çok açık bulunan tarayıcı konumunda. Bunun en büyük sebebi olarak ise sandbox denilen izole edilmiş bir sanal makine taşımıyor olması gösteriliyor. 

Firefox sürekli açıklar verdiği için yarışmada ödülü de daha az. En güvenli tarayıcı kabul edilen Chrome hackleme ödülleri ise en yüksek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8589 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Güvenlik, uygulama haber ve mozilla firefox
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim