Anlık Bildirim

Analiz : Pocket uygulamasında iPhone 6 ve 6 Plus ile birlikte iPad kullanımı düştü

Analiz : Pocket uygulamasında iPhone 6 ve 6 Plus ile birlikte iPad kullanımı düştü

Apple'ın iPhone 6 serisi ile birlikte ekran boyutunu artırması ve Phablet sınıfına giriş yapması sonrasında özellikle iPad mini modelinin bundan olumsuz etkileneceği gündeme gelmişti. Analizler de benzer sonuçlar veriyor. 

Pocket uygulaması tarafından yapılan karşılaştırmalı analize göre iPhone 5S ile uygulamaya erişen kullanıcıların oranı yüzde 45 iken, iPad cihazlarından erişenlerin oranı yüzde 55 olarak tespit edilmiş.

iPhone 6 serisinin satışa sunulmasından sonra istatistiklerde önemli değişiklikler yaşanmış. Son değişikliklerde iPhone 6 ile içerik görüntüleyenlerin oranı yüzde 72'ye çıkarken, iPad ile görüntüleyenlerin oranı yüzde 28 olarak gerçekleşmiş. iPhone 6 Plus söz konusu olduğunda bu oran daha da artıyor. İçerik görüntüleme konusunda iPhone 6 Plus yüzde 80, iPad ise yüzde 20 oranına sahip. 

Pocket cihazını yükseltenleri de analiz etmiş. iPhone 5/5S modellerinden iPhone 6 modeline terfi edenler yüzde 33 daha fazla uygulamaya giriş yapmış. iPhone 5/5S modellerinden iPhone 6 Plus modeline terfi edenler ise yüzde 65 daha fazla içerik incelemiş. 

Ayrıca iPhone 6 Plus modeli ile kullanıcıların daha fazla video izlemeye yöneldiği ifade ediliyor. Yapılan gözlemlerde iPhone 6 Plus kullanıcıları iPhone 6 kullanıcılarına göre yüzde 16, iPhone 5/5S kullanıcılarına göre ise yüzde 40 daha fazla video izlediği de ortaya konmuş. 

Sonuçlara bakıldığında sadece iPad modellerinin değil aslında tüm tablet modellerinin satışlarında yaşanan yavaşlamanın Phablet sınıfının yükselişi ile ilgili olduğu kanaati doğuyor. Phablet modellerine ilgi arttıkça tablet modellerine ilginin azalması kaçınılmaz olacak gibi görünüyor.   
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim