Anlık Bildirim

Android platformu yıl sonuna doğru Bluetooth Smart Ready ve Smart desteği sunacak

Android platformu yıl sonuna doğru Bluetooth Smart Ready ve Smart desteği sunacak


Android işletim sistemi ilk günden bu yana oldukça büyük yol katetmiş olsa da özellikle Bluetooth desteği konusunda bazı eksiklikleri var ve bu eksiklikler de oldukça can sıkıcı.

Bluetooth 4.0 teknolojisi ile birlikte standartta büyük değişiklikler yaşanmıştı. Bluetooth Smart ve Bluetooth Smart Ready olarak ikiye ayrılan standart düşük enerji kullanımına imkan tanımaya başladı. Kontrol merkezi olarak adlandırabileceğimiz Smart Ready özelliği çift modlu bir yonga gerektiriyor. Smart Ready ile cihazlar hem birbirine bağlanıyor hem de akıllı saat, kalp monitörü gibi Smart destekli cihazlara bağlanabiliyor. iPhone 5, Galaxy S3 gibi modeller buna örnek verilebilir.

Smart ise tek modlu bir yongaya sahip ve sadece istemci tarzında giyilebilir elektronik cihazlarda ve diğer entegre sistemlerde çalışıyor. Smart'ın pil tüketimi oldukça düşük. Örneğin Cokoo akıllı saat tek bir düğme pil ile bir yıl kullanım ömrü sunabiliyor. Buna Bluetooth 4.0 LE de deniyor. 

Ancak Smart Ready standardının çift taraflı özelliği Android tarafından desteklenmiyor. Yani Smart Ready cihazlar birbiri ile bağlantı kurarken, akıllı saat gibi cihazlarla ise yerleşik olarak bağlantı kuramıyor. Bunun için akıllı cihaz geliştiricilerinin farklı ve zahmetli yöntemler kullanması gerekiyor. Örneğin şu anda Casio G-Shock Bluetooth modelleri yerleşik olarak Android cihazlarına bağlanamıyor ve destek olmadığı için henüz uyumlu bir uygulama da indirmeye sunulmuş değil. Sadece Japonya'da bazı NEC modelleri için bir uygulama yayınlanmış durumda. 

Bununla birlikte iPhone 4S ve iPhone 5 modellerindeki Bluetooth 4.0 LE desteği sayesinde pek çok akıllı cihaz sorunsuz olarak bağlanabilmekte ve kullanılabilmekte. 

Google, devam eden geliştirici konferansında bir duyuru yaparak Bluetooth Smart Ready ve Bluetooth Smart cihazları için yerleşik destek sunacağını açıkladı. Böylece FitBit Flex veya Pebble gibi ürün geliştiricileri daha hızlı ve kolay bağlantı için imkan elde ederken, bu tür ürünlerin Android kullanıcıları tarafından tercih edilme oranı da artacak. Ancak Google hangi Android sürümünde bu desteği sunacağını açıklamadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim