Anlık Bildirim

Android'in arkasındaki adamdan yeni telefon

Akıllı telefon dünyasını Android ekosistemi ile değiştiren isimlerden Andy Rubin, uzun zamandır uzak kaldığı sektöre yeni Android işletim sistemli akıllı telefon ile dönmeye hazırlanıyor.
 
Android'in arkasındaki adamdan yeni telefon
Android işletim sisteminin mimarı ya da diğer bir deyişle babası Andy Rubin, gelen bilgilere göre yaklaşık 2 yıldır ayrı kaldığı mobil telefon sektörüne dönüş yapmaya hazırlanıyor.

2003 yılında Palo Alto'da "Android Inc." adlı şirketi kuran Andy Rubin, ilk başta dijital fotoğraf makineleri için bir işletim sistemi geliştirmeyi planlamış ancak pazarın yeteri kadar büyük olmaması nedeniyle Symbian ve Windows Mobile platformlarının karşısına rakip bir sisteme yönelmişti.
2005 yılında sahip olduğu potansiyel Google tarafından farkedilince şirketi internet devi Google tarafından satın alınan Andy Rubin, 2013 yılına kadar Android'in günümüz kalitesini bulması adına çok büyük çalışmalar gerçekleştirdi. Daha sonra Google'ın robotik projelerinin başına geçen Rubin, 2014 yılı içerisinde ise Google'dan ayrılma kararı aldı.
Geçen zaman içerisinde boş durmayan ve 2015 yılı içerisinde Playground Global şirketini kuran Andy Rubin, bu şirketiyle Google, Foxconn, HP, Tencent ve Seagate gibi isimlerin katkılarıyla 300 milyon dolarlık değere ulaşmayı başardı. İşte bu noktada gelen son bilgilere görseyse sektörün önemli ise Playground Global'ın mali desteğiyle yeni bir akıllı telefon şirketi kurmayı planlıyor.
Mantıklı bir adım olarak Android işletim sistemli telefonlar üreteceği söylenen Rubin, bu amacına ulaşmak için de tecrübeli personel alımına başlamış durumda. Şirketin direkt olarak başında durup durmayacağı belli olmayan ve sadece baş yatırımcı olabileceği tahmin edilen Android'in babası, 2017 yılında karşımıza çıkması beklenen akıllı telefonuyla sektöre yeni bir soluk getirebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim