Anlık Bildirim

Android'in pazardaki hakimiyeti artarken Windows Phone istikrarını sürdürüyor

Net Applications'ın son istatistikleri Android'in mobil sektördeki hakimiyetini sürdürdüğünü gösterirken, Windows Phone'un aynı seviyede ilerlediğini ortaya koyuyor. iOS da düşüş yaşayanlar arasında.
Net Applications tarafından sağlanan son istatistikler Windows Phone'un önceki aya göre küçük bir farkla mevcut pazar payını koruduğunu gösteriyor. Mart ayında yüzde 2.54 oranla dünyanın üçüncü en popüler mobil platformu olan Windows Phone, Aralık 2015 tarihiyle hemen hemen aynı seviyede görünüyor. Microsoft'un mobil platformu Şubat - Mart ayları arasında 0.03 puanlık bir düşüş yaşamış durumda.
Öte yandan, Android sürekli büyüyen bir pazar payı ile mobil endüstriyi domine etmeye devam ediyor. Google'ın mobil işletim sistemi, önceki ay 59.65 olan pazar payını 60.99'a yükseltmeyi başardı. Net Applications'a göre Android, dünyadaki tüm telefonların yüzde 52.61'ine güç verdiği Ekim 2015'ten bu yana sürekli bir büyüme göstermiş durumda. Sonraki ay yüzde 57.10 seviyesine ulaşan işletim sistemi her ay önemli kazanımlarla birlikte pazar payını yavaş yavaş geliştirmeye başladı.
iOS konusuna gelince, Apple'ın işletim sistemi şu anda yüzde 31.76 oranında bir pazar payına sahip ancak lider Android ile karşılaştırıldığında düşüş yaşadığı görülüyor. İstatistikler, iOS'un önceki ay 32.28 olan pazar payının Mart ayında yüzde 31.76'ya gerilediğini ortaya koyuyor. iOS'daki düşüş 40.28'lık payının bir sonraki ay 34.88'e hızlı bir iniş yaptığı 2015 yılının Kasım ayıyla başlamıştı.
Windows Phone için bir sonraki ayın rakamlarının daha iyi olması bekleniyor. Microsoft'un yeni nesil mobil işletim sistemi Windows 10 Mobile'ı yaymaya başladığı göz önüne alındığında, platformun önümüzdeki aylarda önemli ölçüde artış yaşayacağı söylenebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6209 kez okundu.
20 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Windows Phone, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim