Anlık Bildirim

Apple CareKit platformu kullanıma sunuldu

Apple'ın sağlık sektöründeki adımları oldukça dikkat çekici. Healthkit ve ResearchKit adındaki platformlarından sonra, şimdi de CareKit platformu kullanıma sunuluyor.

Apple’ın geçen ay sonlarında duyurusunu gerçekleştirdiği yeni CareKit dijital sağlık platformu, bu ay sonunda da kullanıma sunuldu. Platform, beraberinde 4 sağlık uygulaması ile birlikte geliyor.

CareKit Nedir?

Bugün ise CareKit adında yeni bir platform daha duyuruldu. CareKit, geliştiriciler ve uzmanların ardından kullanıcıları işin içine sokan bir platform. Artık kullanıcılar da, kendi sağlık durumlarını aktif bir şekilde yönetebilecek, semptom ve ilaçlarını takip edebilecek. Ayrıca doktorlar, hemşireler veya aile üyeleriyle bilgi paylaşma imkanı da sunulacak.

Yine açık kaynak bir yazılım olan CareKit, 4 farklı modül üzerinde çalışıyor. Bunlardan CareCard, insanların kişisel bakım planlarını ve ilaç almak veya fizik tedavi egzersizlerini tamamlamak gibi eylemlerini takip etmelerine yardımcı oluyor. Semptom ve Hareket Takibi, kullanıcıların semptomlarını ve nasıl hissettiklerini kolayca kaydedebilmelerine yardımcı oluyor.

Kontrol paneli, Care Card’daki eylemlerinin karşısına ilgili semptomları yerleştirerek tedavilerin nasıl gittiğini kolayca görmenizi sağlıyor. Bağlantı ise, insanların sağlık durumlarıyla ilgili veya sağlık durumlarında oluşabilecek herhangi bir değişiklikle ilgili doktorlarla, tedavi ekipleriyle veya aile üyeleriyle bilgi paylaşmasını sağlıyor.

Yeni Uygulamalar

CareKit platformunu temel alan uygulamalardan Start, depresyon hastalarının ilerleyişini ve yan etkilerini doktorlar ile paylaşabiliyor. Glow Baby ve Glow Nurture, hamilelik dönemi ile yenidoğan dönemini izleyerek kayıtlar tutuyor. One Drop ise, şeker hastalarının glikoz seviyesini takip etmesini ve diğer verilerle birlikte doktoruna göndermesini sağlıyor.

CareKit platformunda kişisel veriler söz konusu olduğu için, Apple kesinlikle verilerin üçüncü taraf uygulamalar ile paylaşılmasını yasakladı ve buna yönelik de önlemler aldı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim