Anlık Bildirim

Apple, Google Play mağazasının soruşturulmasını istiyor

Apple, Google Play mağazasının soruşturulmasını istiyor

Uygulama mağazalarında çocuk kullanıcıların farkında olmadan binlerce dolarlık oyun içi nesne satın alması sıkça gündeme gelmiş ve ABD ticaret komisyonu FTC bu konuda firmalardan düzenleme istemişti. 

Apple, bir ebeveyn App Store şifresini girdikten sonra şifresiz alışverişe devam etmek için 15 dakikalık bir zaman tanırken, hatalı satın almaların giderilmesi için de 32.5 milyon dolarlık bir fon oluşturmuştu.

Ancak firmanın Google için de bu tür bir soruşturmanın yapılmasını istediği ortaya çıktı. Özgür İnternet kanunu kapsamında elde edilen ve Apple genel danışmanı Bruce Sewell tarafından komisyona gönderilen bir email, Google Play mağazasının bu konu ile ilgili soruşturulmasını talep ediyor. 

Google'ın Play mağazasında bir ebeveyn şifresini girdikten sonra 30 dakika boyunca şifresiz alışverişe izin vermesi ve bunun sonucunda çocukların sarhoş bir denizci gibi alışverişe başlaması temel şikayet konusu.

Komisyonun bu mail üzerine Google için bir soruşturma başlatıp başlatmadığı bilinmiyor ancak Google hali hazırda benzer bir konu için Avrupa komisyonu yetkilileri tarafından araştırılıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim