Anlık Bildirim

Apple, eski sürüm Flash Player'ların Safari'de kullanılmasını engelledi

Apple, eski sürüm Flash Player'ların Safari'de kullanılmasını engelledi

Apple, Adobe’in Flash için bu hafta başında güvenlik güncellemesi yayınlamasından sonra, önceki sürüm Flash eklentilerinin kullanımına sınırlama getirdi.


Apple güvenlik ekibinin açıklamasına göre, güvenlik açıklarından ötürü Flash Player 14.0.0.145’den (ya da daha eski OS X sürümlerinde 13.0.0.231’den) daha önceki Flash Player’ların Mac’lerde kullanılması engellendi. 


Apple, bu engelleme ile Mac kullanıcılarını, Flash Player’ın yayınlanan son sürümün kullanmasına yöneltirken; bu engelleme sadece Safari için geçerli. Bunun dışında kalan 3.parti tarayıcılarda, Flash Player’ın daha önceki sürümleri kullanılabiliyor. Kullanıcıların bu noktada, ilgili tarayıcıyı kullanarak manuel olarak Flash Player’ın son sürümünü indirmeleri gerekiyor.


Bu hafta başında Flash Player’ı güvenlik açıklarını kapatan yeni sürümle ile güncelleyen Adobe, önceki sürümde ortaya çıkan açığın, bilgisayarlara kötü amaçlı kişilerin ulaşmasına neden olduğunu ve kullanıcıların mutlaka Flash Player’ı son sürüme güncellemeleri tavsiyesinde bulunmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim