Anlık Bildirim

Apple, iPhone için el yazısını metne dönüştürebilen yeni bir patent aldı

Apple, iPhone'da el yazısı tanıma teknolojisi için yeni bir patent aldı. Şirketin 1993 yılında çıkarttığı PDA cihazı Newton'un çalışma mantığına benzer patent, iPhone kullanıcılarını sevindirdi.
Apple, iPhone'ları geliştirmek için yeni patentler almaya devam ediyor. Cupertino merkezli şirket, şimdi de el yazısını doğru bir biçimde metine dönüştürebilen yeni bir patente imza attı. Apple, 1993'te çıkarttığı Newton'da benzer özelliği kullanıyordu lakin bir kalem aracılığıyla el yazılarını metine dönüştüren bu PDA cihazı pek de iyi sonuçlar vermiyordu. 
Patent notları, el yazısı algoritmalarının daha iyi hale getiren birtakım çalışmalar içeriyor. Patent özellikle farklı insanların el yazısı stillerine göre oldukça duyarlı algoritmalarla dikkat çekiyor. 2013 yılına kadar uzanan patentlerin devamı nitelindeki yeni patent, iPad'de bulunan el yazısı tanıma teknolojisinin daha duyarlı bir şekilde iPhone'da yer alacağı ihtimallerini de doğurmuyor değil. Hal böyle olunca "Yeni iPhone'lar Apple Pencil desteğine sahip olacak mı" sorusu da akıllara gelmiyor değil. 
Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi tarafından paylaşılan PDF dosyasından patentin detaylarına ulaşabilir, uygulamanın çalışma mantığına yakından bakabilirsiniz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim