Anlık Bildirim

Apple konuma göre otomatik olarak ekran kilidini açan bir sistem üzerinde çalışıyor

Apple konuma göre otomatik olarak ekran kilidini açan bir sistem üzerinde çalışıyor

Apple'ın iOS işletim sisteminde ekran kilidini açmak için kullanıcılardan istediği şifre veya parmak izi girişi önümüzdeki dönemde konuma bağlı olarak otomatik bir hale dönüşebilir. 

Apple'ın yaptığı bir başvuruda iOS kilit sisteminin güvenli olarak tanımlanan ortamlara girildiğinde otomatik olarak açılması ve çıkıldığında da otomatik olarak kapanması öngörülüyor. Sistem konum bilgilerini elde ederek cihazın nerede olduğunu anlıyor ve güvenli mekanlar listesinde mevcutsa otomatik olarak ekran kilidini açıyor. Böylece şifre veya parmak izi girişine gerek kalmıyor. Ayrıca mekandan ayrıldığınızda da cihaz otomatik olarak kendisini kilitliyor. 

Cihaz konum bilgisi için hücresel ağ sinyali, WiFi ağları, GPS, Bluetooth veya diğer cihazlara olan yakınlığı kullanıyor. Ayrıca güvensiz bir mekan tanımlaması yapılırsa daha güçlü güvenlik tedbirleri de uygulanabiliyor. Patentin diğer uygulamalara yayılması da mümkün. Örneğin güvenli olmayan mekanlarda rehber, mesajlar, notlar gibi uygulamaların şifrelenmesi sağlanabiliyor. 

Kilitleme yanında arka plan ve ana menü diziliminin de değiştirilebileceği patentte belirtilmiş. Örneğin ofise gittiğiniz zaman ilgili uygulamalar ön plana çıkarılabilecek. Bu tür yöntemler Android tarafında üçüncü taraf ana ekran uygulamaları ile sağlanabilmekteydi. Ayrıca Google'ın da böyle bir patent başvurusu mevcut.

Ancak iOS cihazı çalındığında bu sistemin nasıl bir tanımlama yapabileceği  merak konusu. Örneğin çalınan bir iPhone'nun ev ağına girdiğinde otomatik olarak açılması büyük bir dezavantaj olabilir. 

Apple'ın bu tür bir sistemi ne zaman uygulamaya koyacağına dair bir bilgi yok. Ancak mobil dünyada konuma bağlı olarak cihazların bazı fonksiyonlar eda etmesi önümüzdeki dönemde önem kazanacak gibi görünüyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim