Anlık Bildirim

Apple resmen çevrimiçi müzik sektöründe

Yıllar önce dijital müzik satışına başlayarak endüstride bir devrim yapan Apple, kaset ve CD dönemine de noktayı koymuştu. O dönemde bu yana Apple'ın müzik alanındaki en büyük hamlesi ise çevrimiçi müzik sektörüne girmesi oldu. 

Apple'ın böyle bir hamle yapacağı uzun süredir konuşuluyordu. Beats Audio firmasını satın alarak Dr. Dre ve Jimmy Iovine gibi iki duayeni bünyesine katan Apple, çevrimiçi müzik hizmetinin hazırlıklarına da hız kazandırmıştı. 

Apple Music olarak lanse edilen yeni hizmet Beats Music kullanıcılarını da bünyesine taşıdı. Hizmetin hedefi toplamda 100 milyon kullanıcıya ulaşmak. Böylelikle en kalabalık çevrimiçi müzik hizmeti olmanın yanında plak şirketlerini mutlu edecek gelirlere de imza atılacak. 

Kullanıcılar on milyonlarca parçalık katalog ile müzik dinlemenin keyfini yaşarken, rakiplerinden farklı olarak Apple Music canlı radyo kanalları da barındıracak. Beats One adındaki bu radyo kanalı 24 saat boyunca 3 farklı ülkeden yayın yapacak. 

Los Angeles'ta Zane Lowe, New York'ta Ebro Darden ve Londra'da Julie Adenuga dinleyicilere en iyi seçimlerini sunacak. Ayrıca Pharrell, Drake, Muse ve David Guetta gibi ünlü DJ'ler de katkı yapacak. 

Apple Music uygulaması iTunes üzerinden satın alınan parçaları da gösterecek. Böylece kullanıcı kendi kataloğundan veya Apple Music kataloğundan seçim yapabilecek. Connect özelliği ile sanatçılar da platform içerisinde hayranları ile etkileşime girebileceği bir ağ oluşturabilecek. 

Apple yeni hizmeti için oldukça iddialı. Zira iOS, OS X ve Windows yanında Android platformu için de Apple Music uygulaması kullanıma sunulacak. Apple'ın Android için kolay kolay uygulama geliştirmediği düşünüldüğünde hizmetin olabildiğince çok kişiye ulaşması çabası olduğu görülüyor. 

Apple Music 30 Haziran itibariyle iOS 8.4 güncellemesinin içerisinde kullanıma sunulacak. Ayrıca OS X ve Windows platformlarında da olacak. Apple TV ve Android platformlarına ise sonbahar aylarında gelecek. 

Apple Music hizmeti ilk etapta 100 ülkede kullanıma açılacak. İlk 3 ay ücretsiz olacak hizmet sonrasında aylık 10$ isteyecek. Aile planında ise 6 üyeye kadar aylık 15$ ödeme söz konusu.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5568 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, Apple ve
2 etiket daha ios 9 apple music
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim