Anlık Bildirim

Apple üçüncü çeyrekte 46.7 milyon iPhone sattı

Mali çeyrek raporları merakla beklenen Apple yine sürpriz yaptı. Satışlarda düşüş yaşayacağı tahmin edilen iPhone serisi tam aksine yıl bazında yükseliş yaşadı.

iPhone 8 satışlarının iyi gitmemesi ve Çin pazarında yaşanan düşüş gibi faktörlerin mali tablolara yansıması bekleniyordu ancak Apple yine sürpriz yapmasını bildi. Tüm ürünler yıl bazında artış yaşadı.

Apple ne kadar iPhone sattı?

Firmanın yaptığı açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreğinde elde edilen gelir 52.6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yıl bazında yüzde 12 civarında bir artış yaşandı. Firmanın Çin’de bile gelirlerini arttırdığı görüldü. Faaliyet karı ise 10 milyar dolar olarak gerçekleşti ve yıl bazında yüzde 12 artış yaşandı.

Ürün kategorilerinde elde edilen sonuçlara bakarsak:

-Toplam satılan iPhone sayısı 46.7 milyon. Yıl bazında yüzde 3 artış.
-Toplam satılan iPad sayısı 10.3 milyon. Yıl bazında yüzde 11 artış.
-Toplam satılan Mac sayısı 5.4 milyon. Yıl bazında yüzde 10 artış.

Mali raporlarda en dikkat çekici konu servis ve hizmet kategorisinin yüzde 34 artış ile 8.5 milyar dolar civarında gelir elde etmesi oldu. Tarihi boyunca bölüm en yüksek gelirlere ulaştı. Firmanın borsa değeri ise an itibariyle 900 milyar doları geçti.

Yılın son çeyreğinde ise Apple tüm rekorları alt üst etmeye hazırlanıyor. Kar marjı oldukça yüksek olan iPhone X modelinin yıl sonuna kadar yapılacak satışları yanında iPhone 8 serisinin de vites arttıracak olması firmayı 84-87 milyar dolar arasında bir gelir beklentisine soktu. Elbette iPhone satışları da rekor bir seviyeye çıkacaktır. Diğer taraftan Huawei’nin çeyrek dönemde Apple’ı geride bırakması hayali de suya düşmüş oldu. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2573 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple q3 2017 ve iphone x
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim