Anlık Bildirim

Apple yıl sonuna kadar 100 milyon iPhone 7 satışı hedefliyor

iPhone ailesinin yıl başında girdiği durgunluk süreci yılın sonu itibariyle aşılacak gibi görünüyor. iPhone 7 serisinin ön siparişlerde gördüğü ilgi beklentileri arttırmış durumda.

7 Eylül itibariyle yeni iPhone modellerini tanıtan Apple, akabinde de ön siparişe sundu. 16 Eylül itibariyle ilk dalga ülkelerde satışa çıkacak iPhone 7 serisi için şimdiden kuyruklar oluşmaya başladı. Ön siparişlerde özellikle Jet Black versiyonunun tükendiği ifade ediliyor.

Yaşanan gelişmeler Apple’ın beklentisini de yükseltmiş durumda. Gelen raporlara göre firmanın bu yıl sonuna kadar 100 milyon iPhone 7 satış yapmayı beklediği ifade ediliyor. Daha önceki tahminlerde iPhone 7 satışlarının düşük seyredeceği yönünde bilgiler yer alıyordu ancak her şey tersine dönmüş durumda.

Hali hazırda Apple’ın karşısına çıkabilecek tek model konumundaki Galaxy Note 7’nin hayal kırıklığı yaşaması mı bunda etkili oldu bilinmez ancak iPhone 7 ön siparişleri başladığında pembe bir tablo çizilmeye başlandı. Apple’ın ilk parti üretimde iPhone 6S serisinden yüzde 15-25 daha az sipariş verdiği dile getiriliyordu. Bu bakımdan Ekim ayı ortalarına kadar stok sıkıntısı yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Piyasaya çıktığı gün iPhone 7 ve 7 Plus Jet Black modelleri fiziksel mağazalarda yer almayacak. Oluşan yoğun talep nedeniyle bu modeller birkaç hafta daha stok dışı kalacak. Sonrasında Apple’ın üretimi dengeleyeceği ve yeteri kadar Jet Black versiyonu tedarik edeceği belirtiliyor. Ülkemizde ise henüz yeni modeller piyasaya çıkmış değil.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13078 kez okundu.
35 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 7 ve iphone 7 jet black
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim