Anlık Bildirim

Apple'ın yeni harita hizmetinde Tom Tom desteği var


Apple'ın WWDC 2012 konferansında tanıttığı en önemli yeniliklerden birisi kendi harita hizmeti oldu. Yıllardır Google'ın harita hizmetini kullanıcılarına sunan Apple, C3 Technologies dahil bazı firmaları bünyesine dahil ederek kendi haritaları için çalışmalara başlamıştı. 3D görüntüler, adım adım navigasyon, lokal aramalar, iOS 6 işletim sisteminde kullanıcılara sunulacak.

Yıl başından bu yana Apple'ın harita hizmeti ile ilgili haberler devamlı gündeme geliyordu. Hatta Google'ın daha gelişmiş bir harita hizmetini teklif ettiği ancak Apple'ın reddettiği de iddia edilmişti.

Apple'ın yeni harita hizmetinde altyapı desteğini nereden aldığı merak ediliyordu. Ünlü navigasyon çözümleri firması Tom Tom kısa bir duyuru yaparak, Apple ile harita ve ilgili bilgiler konusunda global bir anlaşma yaptıklarını açıkladı.

Tom Tom anlaşma ile ilgili detay vermiyor. Apple anlaşılan hangi fonksiyonların lisanslandığı konusunda konuşulmasını istemiyor. 

Sonbaharda indirmeye sunulması beklenen iOS 6 ile yeni harita hizmetinin detayları da belirginleşmeye başlayacaktır. Apple bu hamle ile Google Maps ile yollarını tamamen ayırmış oldu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim