Anlık Bildirim

Araştırma : Samsung adımlarını hızlandırmalı, kullanıcıları farklı Android markalarına geçiş yapıyor

Araştırma : Samsung adımlarını hızlandırmalı, kullanıcıları farklı Android markalarına geçiş yapıyor

Özellikle geçtiğimiz yıl akıllı telefon pazarında büyük bir çıkış yakalayan Samsung, Galaxy S3 ve Note 2 serilerinin de katkısıyla yılı pazar lideri olarak kapatmıştı. Galaxy S4 ile satış çıtasını bir hayli yükselten Samsung, model piyasaya çıktıktan sonra tereddüt yaşamaya başladı.

Pek çok kaynaktan Galaxy S4'ün satışlarının beklendiği gibi gitmediği ve Samsung'un yatırımcılarına Galaxy Note 3 ile bu açığı kapatacaklarına dair vaatlerde bulunduğu iddia edildi. Ayrıca firmanın hisseleri de yüzde 10 civarında düşüş kaydetti.

Araştırma şirketi Kantar'ın global direktörü Paul Moore, Avrupa'da Android işletim sisteminin yüzde 70 pazar payına sahip olduğunu, ancak Apple'ın ABD'de dağıtım ağını ve pazar payını artırdığını, Windows Phone'un hızlı yükselişi ile Android'in pazar payı büyümesinin yavaşladığını belirtti. 

Samsung ile ilgili araştırmacılarının raporlarına da değinen Moore, Samsung'un Avrupa'daki etkisini kaybettiğini, marka bağımlılığı konusunda yüzde 17.8 ile Apple'ın gerisinde kaldığını dile getirdi. Moore, artık Samsung'un eskisi gibi hızlı çıkışlar yapamadığını, rakiplerinin ciddi hamleler içerisinde olduğunu ifade etti. İngiltere'de Sony yükselişe geçerken, anketler Xperia kullanıcılarının yüzde 38'inin Samsung cihazlarından geçiş yaptığını ortaya koyuyor. İngiltere'de marka bağımlılığı konusunda Samsung yüzde %59 orana sahipken, Apple ise yüzde 79 ile lider.

Araştırmada Samsung'un başarısın devam ettirebilmek için müşteri sadakatini ön planda tutmasının ve üretim kalitesi ve içerik yenilikleri anlamında daha çok çalışmasının şart olduğu belirtiliyor.

Samsung'un amiral gemi modelleri satış rekorları kırsa da özellikle tasarım ve malzeme kalitesi açısından oldukça eleştiriliyor. Firmanın gelecek yıldan itibaren Design 3.0 adlı yeni bir kalite odaklı tasarım anlayışına geçeceği iddia ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2388 kez okundu.
58 kişi, toplam 64 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
galaxy s3, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim