Anlık Bildirim

Arçelik ve Vestel'e Rekabet Kurulundan soruşturma

Rekabet Kurulu, bir süredir yürüttüğü müzakereler sonucunda Arçelik Pazarlama A.Ş. ve Vestel Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verildiğini duyuru sayfasında yayınladı.

Arçelik ve Vestel'e Rekabet Kurulundan soruşturma
 

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayınlanan bir duyuruda Arçelik Pazarlama A.Ş. ve Vestel Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.

Yapılan duyuruda, Arçelik Pazarlama A.Ş., Vestel Ticaret A.Ş. ve BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin rekabete duyarlı bilgi değişimi yoluyla 4054 sayılı Kanun’un 4. Maddesini ihlal ettikleri iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen ön araştırmanın Rekabet Kurulunca karara bağlandığı belirtildi.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 08.02.2018 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak herhangi bir ihlal olup olmadığının tespitine yönelik olarak Arçelik ve Vestel hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumu’nda belirtilen Rekabetin Korunması Hakkında 4054 sayılı Kanun’un 4. Maddesinin içeriği ise şöyle; “Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5684 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vestel, soruşturma ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim