Belirli bir savaş alanı içerisinde komuta merkezi ile tüm hareketli birimlerin gerçek zamanlı olarak harita üzerinden görülebilmesi ve hareketlerin canlı olarak izlenmesi bu sistem ile sağlanabilecek. Sahada ateş desteği, manevra kontrol, istihbarat/elektronik harp, hava savunma, lojistik destek gibi Komuta Kontrol fonksiyonlarının eş zamanlı olarak icrası TASMUS sayesinde modern bir yapıda sağlanmış olacak.
40Gbps’lik modem, hem Ipv4 hem de IPv6 uyumlu olacak. TASMUS’un sahip olacağı ses ve veri transferi, video konferans, yazılım tabanlı akıllı telsizler ile iletişim, sensörler üzerinden gelen bilgilerin anlık takibi gibi özellikler için IGMP (Internet Group Managment Protocol), DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol), IPSec (IP Security), IKE (Internet Key Exchange), UCMR (Unequal Cost Multipath Routing) gibi bir çok protokolü destekleyecek olan router’lar, ilerleyen dönemde ASELSAN’ın farklı projelerinde de görev yapacak şekilde geliştirilecek.
TASMUS’ta kullanılmak üzere geliştirilen ilk modelde 16 LAN portu, 2 WAN portu, PoE+ uyumluluğu bulunacak. Ayrıca NATO üyesi ülkelerin askeri alandaki bir takım standartlarını belirleyen STANAG anlaşmalarına uygun niteliklere sahip olacak olan router, STANAG 5067 (Güvenlik ve şifreleme ile ilgili), STANAG 4711 (QoS profilleri) ve STANAG 4644 (QoS profilleri) uyumluğunda olacak.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
20468 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
savunma sanayii, aselsan ve