Anlık Bildirim

Asus, Radeon HD 7950 DirectCU II V2 ekran kartı modelini pazara sunuyor


Asus yüksek performans segmenti için ürün gamına yeni bir ekran kartı daha ekledi. Hali hazırda satışta olan Radeon HD 7950 DirectCU II'nin geliştirilmiş versiyonu olan yeni model, genel görünüm olarak benzer bir profil sergilirken, soğutucu tarafında güncelleme içeriyor. Var olan modelde beş adet ısı borusuna sahip DirectCU II soğutucusuna yer verilirken, V2 olarak tanımlanan yeni versiyonda ise altı adet ısı borusuna sahip soğutucu kullanılıyor.
Artan ısı borusu sayısına  bağlı olarak performansı artan soğutucu aynı zamanda kozmetik bazı güncellemeler de içermekte. Asus yeni kartın iki farklı versiyonunu hazırlamış durumda. Bu versiyonlardan TOP modeli 900MHz GPU ve 5000MHz bellek hızlarında görev yaparken, TOP olmayan model ise 800MHz GPU hızıyla çalışmakta. AMD'nin 28nm üretim teknolojisiyle geliştirdiği Tahiti Pro grafik yongasından güç alan DirectX 11.1 ve PCI Express 3.0 destekli kart, 384-bit bellek veri yolu, 3GB GDDR5 bellek ve 1792 paralel işlem birimi ile geliyor. 
Aynı ilk modelde olduğu gibi anakart üzerinde üç slotlu kullanılamaz hale getiren iri yapılı ekran kartında görüntü aktarımı içinse iki adet DVI, HDMI ve DisplayPort konnektörlerine yer veriliyor. Asus Radeon HD 7950 DirectCU II V2'nin yerini alacağı Radeon HD 7950 DirectCU'nun fiyat seviyesinden pazara giriş yapması, ilk modelde ise indirime gidilmesi bekleniyor. Yeni kartın Ağustos ayında raflardaki yerini alması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim