Anlık Bildirim

Asus Radeon HD 7970 raflardaki yerini almaya başladı

Ünlü hız aşırtma profesyoneli Shamino ile geçtiğimiz günlerde Raedon HD 7970'in sınırlarını zorlayan ve sıvı azot ile gerçekleştirilen çalışmada grafik işlemci hızını 1700MHz, bellekleri ise 8000MHz seviyesine çıkartarak rekor kıran Asus, referans tasarımlı kartını lanse etti.
Kırdığı hız rekorunu da referans tasarımlı kart ile gerçekleştiren Asus, pazara sunduğu Radeon HD 7970 tabanlı ilk modelinde referans karta sadık kalarak yol alıyor. 28nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ilk GPU olma özelliğine sahip Tahiti XT'den güç alan ekran kartı, çift slot tasarımlı soğutucu kullanıyor ve uyumlu anakartlarda 4'lü Crossfire kurulumunu mümkün kılarak daha fazla performans isteyen kullanıcılara cevap verebiliyor.
384-bit bellek veri yolu desteğine, 2048 paralel işlem birimine, 128 doku ünitesinde ve 3GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olan kart, standart olarak 925MH GPU ve 5500MHz bellek saat hızlarında görev yapıyor. Henüz kullanıma sunulmuş olmasa da Microsoft'un özellikle oyun geliştiricilerine yönelik bir takım güncellemeler yaptığı DirectX 11.1 API'sine destek sunan ekran kartı aynı zamanda uyumlu platformlarda PCIe 3.0'dan da faydalanabiliyor.
Görüntü aktarımı için DVI, HDMI ve iki adet Mini DisplayPort konnektörü ile gelen ekran kartı, Eyefinity ile çoklu monitör kurulumuna olana tanırken, yüksek çözünürlükte gelişmiş üç boyutlu görüntü deneyimi de yaşatabiliyor. Ülkemiz pazarına da satışa sunulacak kart, yurt dışında 550$ seviyesinden sunulurken, Asus'un yakında özel tasarımlı modeller de sunması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14968 kez okundu.
13 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus, radeon ve amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim