Anlık Bildirim

BAE Systems, İngiltere merkezli olarak Q-Warrior HUD sisteminin gerçek zamanlı testlerine başladı

Savunma sanayisi açısından dünyanın en büyük isimlerinden BAE Systems, Google Glass benzeri yapıda askeri amaçlar için hazırladığı Q-Warrior HUD sisteminin gerçek zamanlı testlerine başladığını duyurdu.
Standart miğferler üzerine takılarak askerlerin sol gözüne gelecek şekilde konumlandırılan HUD sistemi Q-Warrior, birçok oyun içerisinde gördüğümüz askeri deneyimi gerçeğe dönüştüren bir sürci ortaya koyabiliyor. Taşıdığı teknolojiler ile askerlere artırılmış gerçeklik tabanlı konum / yön bilgisi sağlayabilen, düşman ve dost birliklerinin ayırt edilmesine imkan veren, yüksek geçirgenliğe ve parlaklığa sahip ekranıyla rahat bir kullanım sunabilen ve dahili kamerasıyla zifiri karalıkta dahi görüş sağlayabilen Q-Warrior, savaş alanı içerisinde ciddi bir üstünlük kurabiliyor ve farklı birimler (Hava, kara, deniz) arası koordinasyon sağlayabiliyor.
Şimdilik belirli bölüm komutanları tarafından denenmeye başlanan Q-Warrior HUD sistemi, ilerleyen dönemde her askerde yer alacak ve standart bir ekipman halini alacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim