Anlık Bildirim

BDDK Başkanı: Ulusal kredi derecelendirme kuruluşu yıl içinde faaliyete geçebilir

Milli bir kredi derecelendirme kuruluşuna ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben yıl içinde ulusal kredi derecelendirme kuruluşunun faaliyete geçeceğini açıkladı.
BDDK Başkanı: Ulusal kredi derecelendirme kuruluşu yıl içinde faaliyete geçebilir
 
Uluslararası kredi dercelendirme kuruluşu Moody’s geçtiğimiz hafta Türkiye'nin kredi notunu “Ba1¨den “Ba2¨ye düşürürken Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu(BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben bugün yaptığı açıklamasında konuyla ilgilendiklerini aktardı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşların verdiği kredi notlarında siyasi yaklaşımların öne çıktığını vurgulayan Akben, Türkiye'nin ulusal bir kredi derecelendirme kuruluşuna ihtiyaç duyduğunu belirtirken bu yıl içinde kuruluşun faaliyete geçmesini hedeflediklerini de belirledi. 


Bağımsız yapıda olması önemli 

Ulusal kredi derecelendirme kuruluşunun ayrıntıları henüz belli olmasa da Mehmet Ali Akben, planladıkları şemayı da aktardı. ''Kurulacak olan yapının uluslararası standartlara uyumlu olması ve bağımsız-tarafsız olarak kurularak faaliyetlerine devam etmesi önemli." diyen Akben, söz konusu kuruluşun bankaların ortaklığı şeklinde oluşturulabileceği gibi farklı şirketlerin ortaklığında da meydana gelebileceğini belirtti. Kuruşun özel bir şirket olabilme ihtimalini de değerlendiren Akben şu anki yapıda bu ihtimalin düşük olduğunu ifade etti.


Kredi düzenleme kuruluşun şirketlerin ortaklığında oluşturulsa dahi bağımsızlığını korumasının önemine vurgu yapan Akben, şirketlerin ortaklığı halinde kimseni payının yüzde 10'u geçmemesini öngördüklerini ifade etti. Ayrıca Akben'e göre ulusal kredi düzenleme kuruluşunun yapısı Kredi Kayıt Bürosu'na benzer olabilir. 1999 yılından beri sunduğu Kredi Referans Sistemi ile finansal kuruluşlara veri sağlayan Kredi Kayıt Bürosu; 44 banka ve 14 tüketici finansmanının yanında çok finans sektöründen çok sayıda kurumun bir araya gelmesiyle oluşturulmuştu.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2839 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, kredi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim