Anlık Bildirim

Bazı AMD Ryzen 5 1600 işlemciler kutudan 8 çekirdekli çıkıyor

6 çekirdekli olarak satın aldığınız işlemcinin bilgisayara taktığınızda 8 çekirdekli hale gelmesi karşısında ne yapardınız? Bazı AMD işlemci sahipleri bu sürprizi yaşıyor.

Zaman zaman AMD’nin ürünlerinde karşılaşılan sürprizlere bir yenisi daha eklendi. Radeon RX 580 olabilen RX 480 ekran kartları, ekstra çekirdek için potansiyel alanı olan Ryzen Threadripper işlemciler derken şimdi de 8 çekirdekli Ryzen 5 1600X işlemcisi gündemde.

Sürpriz

Normalde 6 çekirdek ve 12 izlek birimi ile piyasaya çıkan Ryzen 5 1600X işlemcisini satın alan tüketicilerden bazıları benchmark testlerinde 8 çekirdeğin olduğunu şaşırarak fark etmiş. Elbette tüm ürünlerden bahsetmiyoruz zira çok küçük bir grup söz konusu.

İnternette paylaşılan bilgilere göre Ryzen 5 1600 ve 1600X işlemcili bilgisayarlar daha ilk çalışmaya başladığı andan itibaren 8 çekirdek/16 izlek birimli olarak görülmüş. 8 çekirdek bilindiği üzere Ryzen 7 serisi için geçerli ancak kazara neredeyse yarı fiyatına aynı şeye sahip olmak oldukça ilginç.

Bazı kaynaklar anakart yazılımının hatalı olması nedeniyle işlemcilerin 8 çekirdekli gibi göründüğünü düşünüyor. Bununla birlikte Ryzen Threadripper serisinde hatırlayacağımız üzere bu işlemcilerde de 4x2 çekirdek şeklinde zarların olduğu ve bunlardan birisinin yani 2 çekirdeğin yerine hatalı üretim çekirdekler konarak üretime girdiği ihtimalini göz önünde tutmak gerek. Bazı işlemcilerde bu zarların hatalı değil de çalışan çekirdeklerle üretime girmiş olması muhtemel. Bu da bahse konu sürpriz doğurmuş olabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11473 kez okundu.
36 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen 5 1600x ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim