Anlık Bildirim

“iPhone X derinlik kamerası rakiplerin 2.5 yıl önünde”

Apple FaceID yüz tarama sisteminin belkemiğini oluşturan TrueDepth adındaki derinlik algılama sistemi, uzmanlara göre rakiplerinin en az 2.5 yıl önünde bulunuyor.

Apple’ın yeni iPhone etkinliğinde tanıttığı yeniliklerin rüzgarı halen dinmedi. Bu yıl analiz uzmanlarının her bileşen için ayrı tahminler yayınladıklarını görüyoruz. Yonga setinden sonra sıra derinlik kamerasına geldi.

Çok gelişmiş

Firmanın TrueDepth olarak tanımladığı biyometrik yüz tanıma sistemi etkinliğin en çok ses getiren yeniliklerinden birisi olmuştu. Sistemde derinlik sensörü, nokta tarama sensörü ile kızılötesi sensör yer alıyor ve bugüne kadar en güvenilir yüz taramasını yapıyor. Hatta karanlıkta bile kullanıcının yüzünü başarılı bir şekilde aydınlatabiliyor.

Yüz tarama sensörleri, Face ID yanında bir fonksiyona daha sahip. O da Animoji. Hareketli emojiler diyebileceğimiz Animoji, yüz hareketlerinize göre emojileri hareketlendiriyor.  İsterseniz iMessage içerisinde hareketli emojilerden video hazırlayarak gönderebiliyorsunuz.

Apple’a yakınlığı ile bilinen analiz uzmanı Ming-Chi Kuo, derinlik kamerasının rakiplerinin en az 2.5 yıl önünde olduğunu belirtiyor. Yani bir rakibin fonksiyonelliği ve kullanıcı deneyimini kopyalaması bile 2.5 yıl alacak. Kuo daha önce Qualcomm’un Apple’a yetişmesi için en az 2 yılı olduğunu belirtmişti. Görünen o ki bu süreyi biraz daha arttırdı.

Kuo ayrıca derinlik kamerası sayesinde Apple’ın büyük bir üstünlük kuracağını ve 2018-2019 yıllarında iPhone X modelinin önemli bir pazar payına hükmedeceğini ifade ediyor.

Gerçekten de TrueDepth kamera sistemi ile Apple daha önce yapılamayan bir şeyi yaptı. Bugüne kadar ön kamera tabanlı yüz tanıma sistemleri veya özel sensör tabanlı Iris tarama sistemleri görmüştük. Ne var ki Apple çok daha gelişmiş bir sistem ortaya koydu. Üstelik bu sistemi Apple A11 Bionic yonga setindeki yapay zeka işlemcisi ile destekledi. Böylece kolay kolay aldatılamayan bir sistem ortaya çıktı.

Böyle geniş çaplı bir algılama sisteminin potansiyeli de oldukça geniş. Apple bugün bir kaç fonksiyon tanıttı ancak gelecekte bu teknolojiyi kullanacak çok daha fazla uygulama ortaya çıkacaktır.

Gelişmiş TureDepth kamera teknolojisine üretim zinciri bile hazırlıksız yakalandı ki halen verimliliğin yakalanamadığı belirtiliyor. Bu yüzden iPhone X siparişleri gelecek yılın Mart ayına kadar gecikme tehlikesi ile karşı karşıya.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6636 kez okundu.
46 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone x ve truedepth camera
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim