Anlık Bildirim

Beats by Dre, HTC ile ortaklığını bitirmenin yollarını arıyor

Beats by Dre, HTC ile ortaklığını bitirmenin yollarını arıyor

Akıllı telefon pazarında ilk beşte yer aldığı ve ABD'nin en popüler akıllı telefon üreticisi olduğu dönemde, HTC önemli bir yatırım yaparak hem akıllı telefonlarında Beats Audio ses teknolojisine yer vermiş, hem de kutu içerisine özel Beats kulaklıkları eklemeye başlamıştı. 

Müzik tutkunlarının oldukça beğenisini kazanan bu girişim için HTC, Beats by Dre firmasına 300 milyon dolar yatırım yaparak yüzde 50.1 hissesine sahip olmuştu. Beats By Dre, ünlü rapçi Dr.Dre ve müzik piyasasının duayenlerinden Jimmy Iovine tarafından kuruldu ve Beats logosunu HP ürünlerinde de sıkça görüyoruz.

Mali tablolarda çalkantıların başlaması ile birlikte HTC, geçen yıl firmanın yüzde 25 hissesini Beats firmasına geri satmıştı. Sektörden gelen bilgiler, Beats By Dre firmasının kalan yüzde 25 hisseyi de geri almak istediğini belirtiyor. Böylece geçen yıl HTC'nin verdiği 225 milyon dolarlık kredinin büyük kısmı da kapatılmış olacak.

Beats firması üst seviye kulaklık modelleri ile tanınırken, HTC geçen yıldan bu yana maliyet nedeniyle kutu içerisine Beats kulaklıklar koymuyor. Ancak tanınırlık açısından Beats'e olumlu yansıyan bu anlaşma, 3 yılda firmaya 5 kat gelir artışı sağladı.

Beats'in HTC hisselerini yıl sona ermeden geri alacağı tahmin ediliyor. Ancak bu satın alma HTC cihazlarında gördüğümüz Beats logosunun silinmesine neden olacak mı bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1690 kez okundu.
30 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep Tel Aksesuarları, htc
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim