2016 yılında sayıları aratacak olan sanal gerçeklik başlıkları, şimdilik gördüğümüz kadarıyla harici bilgisayarlara ya da oyun konsollarına ihtiyaç duyuyor. Bunu tersine çevirmeyi hedefleyen AuraVisor ise, bağımsız yapısıyla dikkatleri üzerine çekerek hayata geçebilmek adına Kickstarter'da destek arıyor.
İlginizi Çekebilir

Bugün başlatılan bir proje olmasına rağmen şimdiden 106 bağış ile 16,012 pound toplamayı başaran AuraVisor, Samsung Gear VR gibi ekran olarak akıllı telefonları kullanan sanal gerçeklik başlıklarından farklı olarak bünyesinde 5-inç'lik bir Full HD ekran barındırıyor ve harici bir bilgisayara ihtiyaç duymuyor.
Gücünü dört çekirdekli işlemcisinden alan ve Android işletim sistemi üzerine kurulan AuraVisor, bu altyapısı ile kablo derdinden uzak etkileyici sanal gerçeklik deneyimini heryere taşıyabiliyor. WiFi üzerinden internete bağlanarak Google Play store içerisinde yer alan birçok oyu ya da programı aktif olarak kullanabilen cihaz, Bluetooth 4.0 teknolojisiyle harici kontrolcülere de destek veriyor.
Teknik olarak 20ms gecikme, 16GB dahili hafıza, microUSB ile şarj edilebilen lityum iyon batarya (5 saat kullanım süresi), 360 derecelik içerikler için kafa hareketlerini algılayan sensörler, microSD yuvası, ayarlanabilir optikler ve 100 derece görüş açısı gibi detayları bulunan AuraVisor, 4K çözünürlükte video oynatma desteğiyle geliyor ve önemli bir detay olarak 2D görüntüleri yazılımsal olarak 3D hale getirebiliyor.
Hem oyun hem de multimedya deneyimi için bağımsız ya da diğer bir deyişle "hepsi bir arada" sanal gerçeklik çözümü oluşturan AuraVisor, yapılacak en az 135 pound bağış ile 2016 Nisan ayında elde edilebiliyor. Ürünün tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
https://www.kickstarter.com/projects/1714346163/auravisor-virtual-reality-head-mounted-computer?ref=category_newest Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


test
merak ediyorum ruslarla mı yoksa amerika ile mi anlaştılar. bundan 3 4 ay önce bir fb sayfasında müptezel hindunun biri "biz aya roket gönderiyoruz siz ne gönderiyorsunuz" diye aşağlamaya çalışmıştı hindu. yok usbyi bulmuş hindular da vs türkler ne bulmuşmuş. bu ortadoğu cahilliği sanırım hindistan kaynaklı olduğunu düşündüren olaydır ayrıca. özet şu. ruslar 90larda hindistana roketler üretiyor ve lisanslıyorlar. hindular bu roketlerle uzaya gidiyorlar. yani roketin motoru ve çevre aksanları rus malı. ama hindu artık ülkesinde nasıl beyni yıkanmışsa ganj nehrinde dereye sıçan halkının uzaya roket gönderdiğini düşünüyor olmuş. usb'yi bulan da hindu değil. sadece o geliştirme takımında bir adet hindu var. bizde de bu hindu kafalarından var. öbürü dereye sıçar ama aya roket gönderdiğini sanır diğeri fen lisesi kapatır 2023 de yerli milli roketle aya gideceğini sanır.
Buy Bitcoin
Muhteşem bir balayı için Villa Tatili. İlk defa balayı villası kiralamak için araştırmalara başladık fakat çok sayıda firma ve çok sayıda seçenek olduğu için insanın aklı karışıyor ilk başta. Biz uzun süren araştırmalar sonucunda TÜRSAB belgeli ve zevkimize bütçemize en uygun villayı Villa Eksta'da bulduk, kiralamasını yaptı. Ama villa da konaklama yapıncaya kadar hep tereddütümüz vardı. Fakat gittiğimiz villa gerçekten de fotoğraflarda nasıl görünüyor ise aynıydı. Hiç bir aksilik ve aksaklık ile karşılaşmadık. Ev sahibimiz çok ilgiliydi. Villa Ekstra ve ailesine bu mükemmel balayı tatilini bize yaşattıkları için teşekkür ederiz.