Anlık Bildirim

Bitcoin kazma oranı rekor düzeye ulaştı

Kripto para rüzgarının bitmeye başladığını düşündüğümüz şu günlerde ilginç bir istatistik geldi. Ağustos ayı ile birlikte Bitcoin kazım gücü tüm zamanların rekorunu kırdı.

Son dönemde kripto para birimlerinin kırılgan yapısı nedeniyle madencilerin yavaş yavaş karlılıktan uzaklaştığı ve madencilik yapmayı bıraktığı gelen haberler arasında. Hatta ekran kartı üreticileri de artık bu alandan gelir beklemiyor. Bununla birlikte önemli bir işaret geldi.

Rekor seviyede

Bitcoin biriminin hesaplama gücünü ifade eden Hash Rate ya da kazma oranı tarihi bir seviyeye çıkmış durumda. Pazarın adeta patlama yaptığı Ocak ayında bile günlük 40 kentilyon/s hesaplama sayısı altında kalan Bitcoin bu hafta 60 kentilyon/s sınırına yaklaştı ve tüm zamanların rekorunu kırdı. Ay ortasında da yine bu seviyenin küçük bir miktar altına kadar gelmişti. Yani ay içerisinde önemli bir yükseliş görüldü.

Bitcoin’in yükseldiği günlere denk gelen bu rakama bakarak analiz uzmanları artışın süreceğini düşünüyor. Ayrıca bu grafik madencilerin yeniden Bitcoin üretimine ilgi gösterdiğinin de işaretçisi. Yakın zamanda Japonya’nın büyük bir kripto madenci firmasının Bitcoin Cash kazımını bırakarak Bitcoin kazımına yoğunlaşacağı haberi gelmişti.

Elbette bu grafiğe bakarak kesin çıkarımlar yapmak mümkün değil. En azından kripto para piyasasının kırılgan yapısını devam ettireceğini söyleyen uzmanlar da mevcut. Bununla birlikte kazım gücünün rekor seviyelere çıkması geçmiş dönemdeki ekran kartı sıkıntısını yeniden alevlendirir mi merak konusu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim