Anlık Bildirim

Bitcoin'in ticaret hacmi bir ayda yüzde 27 eridi

2018'in ilk gününde 224 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olan Bitcoin, ocak ayını büyük bir düşüşle kapattı. Kripto para, tarihindeki en büyük aylık düşüşü yaşadı.
Geçtiğimiz yıl kasım ayında başlayan yükselişini aralık ayında değerini 20.000$'ın üstüne çıkararak taçlandıran Bitcoin, 2018'e iyi bir başlangıç yapmadı. Yeni yılın ilk gününde 13.500$ değerine ve 224 milyar dolar ticaret hacmine sahip olan Bitcoin, ay içinde değerini 17.800$'a ticaret hacmini ise 280 milyar dolara çıkarmayı başarsa da yaklaşık 10 gündür devam eden düşüş sürecinde ciddi değer kaybına uğradı. Ocak ayının son gününü 10.000$'ın altında kapatan Bitcoin bir ay içinde yüzde 30'a varan değer kaybıyla aylık bazda tarihindeki en büyük düşüşü yaşadı.


Beklenen olmadı 

Dün gün içinde yüzde 6 civarında değer kaybı yaşayan Bitcoin'in değeri 9600$'a kadar gerilerken dolaşımdaki bütün Bitcoin'lerin toplam değeri değeri de 165 milyar dolara düştü. Yatırım şirketi Oanda'nın Pasifik Bölge Sorumlusu Stephen Innes Bloomberg'e yaptığı açıklamalarla Bitcoin'in değeri ilk kez 10.000$'a düştüğünde kripto para topluluklarının, bu değerin direnç noktası olduğunu ve Bitcoin'in tekrar yükseleceğini düşündüklerini dile getirdi. Bitcoin'deki düşüşü diğer yatırımlardaki düşüşle karşılaştıran Innes, ''Riskli varlıklar hakkında konuşulduğunda ve bir şeyin değeri yüzde 50 oranında düştüğünde insanlar bana bunun daha da değer kaybedeceğini söylüyor.'' dedi ve Bitcoin topluluklarının ise Bitcoin değer kaybettikçe satın almaya devam ettiklerini ve bunun son derece tehlikeli olduğunu belirtti. 


 
Aralık ayında ABD'deki borsaların Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini başlatmasıyla birlikte Bitcoin rekora koşarken ocak ayındaki olumsuz haberlerin düşüşü de beraberinde getirdiği düşünülüyor. Güney Kore'den gelen yasaklama iddiaları, dünya genelinde vergilendirme çalışmaları ve Hindistan'ın Bitcoin'le ilişkili banka hesaplarını dondurması gibi haberler Bitcoin'in değerini olumsuz yönde etkilemiş gibi görünüyor.


Piyasadaki etkinliği azaldı 

Tabi Bitcoin'deki düşüş genel olarak kripto para piyasasını da olumsuz etkilemiş durumda. Ay başında 600 milyar dolarlık hacme sahip olan kripto para piyasasının şu anki hacmi 480 milyar dolar seviyesinde. Bununla birlikte Bitcoin'in kripto para piyasasındaki payı da azalmış durumda. 1 Ocak tarihinde piyasanın yüzde 39'unu oluşturan Bitcoin mevcut değeriyle kripto para piyasasının yüzde 33.2'sini oluşturuyor. Ay başında piyasanın yüzde 12'sini oluşturan Ether ise şu an yüzde 22'lik oranıyla Bitcoin'i takip ediyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3444 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Kripto Para ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim