Anlık Bildirim

BlackBerry: Yolumuza Android ile devam edeceğiz

Yıllardır BlackBerry işletim sistemi ise pazarda kendisine has bir konsept oluşturan firma, pazar kaygıları nedeniyle artık temiz bir sayfa ile yola devam etmek istiyor.

Android işletim sistemli Priv amiral gemi modelini piyasaya süren ve tarihinde bir ilke imza atan BlackBerry için en çok merak edilen soru cevabını buluyor. Firmanın bundan sonra hangi işletim sistemiyle yola devam edeceğine dair, resmi ağızlardan ilk açıklama geldi. 

Economic Times yayınına konulan bir BlackBerry yöneticisi, Priv amiral gemi modelinin aslında Android platformuna geçişin ilk adımı olduğunu dile getirdi. Firmanın yıllarını verdiği BlackBerry işletim sistemleri yavaş yavaş tarihe karışacak ve BlackBerry gelecekte bir Android üreticisi haline gelecek. 

Firmanın patronu John Chen, geçtiğimiz ay bir süre BlackBerry işletim sistemli cihaz piyasaya sürmeyeceklerini ve Android işletim sisteminin tam olarak oturmasını bekleyeceklerini dile getirmişti. Aslında Chen'in tamamen BlackBerry platformundan vazgeçtiği düşünülmüyordu ancak yeni yapılan açıklamalar, kapıları tamamen kapatmış oldu.


BlackBerry Priv oldukça pahalı bir cihaz. 700$ civarındaki fiyat etiketi ülkemizde 3500TL civarına dönüşüyor. Piyasada kalıcı olabilmesi adına, firmanın alt seviye segmente de odaklanması gerek. Bu açıdan Vienna kod adlı düşük maliyetli bir Android telefon hazırlanıyor. Yine yıl içerisinde bir Android telefon daha piyasada olacak. 

BlackBerry firmasının, kötü gidişat nedeniyle bir dönem ticari pazardan çekilme aşamasına geldiğini hatırlıyoruz. Eski CEO Thorsten Heins'tan koltuğu devralan John Chen, ani bir kararla çekilmekten vazgeçmiş ve yeniden pazara girmişti. Chen'in çabalarından da BlackBerry Priv doğmuştu. Android ekosistemi 2 milyar cihaz rakamını geçmiş olsa da, güzel fikirlerle gelen yeni üreticilerin pazar payını artırma şansı var. Bakalım BlackBerry, pazarda ne kadar başarılı olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4562 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
blackberry, blackberry priv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim