Anlık Bildirim

Borsa İstanbul’un blockchain projesi hayata geçirildi

Kendi kripto para birimini çıkarma çalışmalarını sürdüren Borsa İstanbul, Türkiye'nin ilk finansal blockchain projesini hayata geçirdi. Veriler, blockchain teknolojisi ile güvence altına alınacak.

Geçtiğimiz yıl blockchain ile ilgili çalışma grubu oluşturan Borsa İstanbul, Türkiye’nin ilk finansal blockchain projesini hayata geçirdi.

Borsa İstanbul bilişim teknolojileri ekibi tarafından hazırlanan projeyle Borsa İstanbul, Takas İstanbul ve Merkezi Kayıt İstanbul’un elektronik başvuruya ait müşteri veri tabanında yer alan bilgiler blockchain teknolojisi ile senkronize hale getirildi.

Know Your Customer (KYC) konsepti ile hazırlanan projede, belirtilen veri tabanına yeni müşteri bilgisi eklenmesi, mevcut bilgilerin değiştirilmesi ve doküman yönetimi Blockchain ağı üzerinden gerçekleştirilecek. Böylece veri tabanına bilgi girişindeki olası hataların önüne geçilerek hızlı, güvenilir ve şeffaf bir platformun oluşması sağlandı.

Güvenlik altyapısı olarak Blockchain zinciri kullanılan uygulamanın teknik altyapısı, yüksek sayıda işlem gerçekleştirebilmekte olup gerektiğinde diğer projelerde de kullanılabilecek.

Borsa İstanbul, kendi kripto para birimini çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Blockchain teknolojisini kullanacak olan paranın adının BISTcoin olması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim