Anlık Bildirim

Bu drone'un kolları var (VİDEO)

Drone teknolojilerinin gelişmesi kullanım alanlarının da artmasına neden oluyor. Japon firma Prodrone da bu ihtiyaçları karşılamak üzere robotik kollu drone'ununu tanıttı.
Japon teknolojisi firması Prodrone, geçtiğimiz hafta gerçekleşen InterDrone Uluslararası Drone Konferesansı'nda ilginç bir drone tanıttı. Tehlikeli ortamlarda görev yapmak üzere dizayn edilen PD6B-AW-ARM isimli bu drone bünyesindeki robotik kollarla çok enteresan işler başarabiliyor.

PD6B-AW-ARM, isminden de anlaşılacağı üzere firmanın bir önceki drone'u olan PD6B-AW'nin robotik kol eklenmiş versiyonu. Tam dolu haliyle yaklaşık 30 dakikalık bir çalışma süresi vaadeden drone üzerindeki robotik kollarla hem farklı boyut ve şekillerdeki cisimleri taşıyabiliyor hem de kendini eşyalara iliştirmek, kabloları kesmek veya düğmeleri açıp kapatmak gibi çeşitli işlevleri yerine getirebiliyor. Yapabileceklerinin sınırı bulunmayan bu ilginç drone'un taşıma kapasitesiyse tam 10 kilogram.


Drone bu kendine has özelliklerinin yanı sıra aynı zamanda saatte 60 kilometre hıza ulaşabiliyor ve 5.000 metre kadar yüksekliğe çıkabiliyor. Kendisini "Profesyoneller için devrimsel drone'lar" olarak tanıtan Prodrone firması, PD6B-AW-ARM'ın satış tarihi veya fiyatı hakkında ise henüz bir bilgi paylaşmadı.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim