Anlık Bildirim

CES 2012 : Ubuntu işletim sistemi yoluna akıllı TV'ler ile devam ediyor


En popüler Linux dağıtımı olan Ubuntu'nun 12.04 sürümünden sonra mobil cihazlara geleceği biliniyor ve CES fuarında da buna yönelik bir tanıtım bekleniyordu. Ancak Canonical firması bir sürpriz yaparak akıllı TV platformu için geliştirdiği Ubuntu TV sürümünün tanıtımını yaptı. Son dönemlerde giderek artan akıllı TV trendine yönelik olarak geliştirilen işletim sistemleri de aynı oranda önem kazanmaya başladı.

CEO Mak Shuttleworth daha önce akıllı TV'ler için Ubuntu'yu optimize etme planları olduğunu belirtmişti. Ancak CES fuarındaki tanıtım herkes için bir sürpriz oldu. Ubuntu TV diğer işletim sistemleri gibi aranabilir yayın akışı, 3D kontrol paneli, çevrimiçi video yayını uygulamaları sunuyor ve onlardan geri kalmıyor.

CES fuarında Ubuntu TV platformunun bir konsept tanıtımını görmek mümkün. Ancak final sürüm ne zaman ortaya çıkar veya hangi TV markaları ile ortaklık planları var şimdilik bilinmiyor. Bununla birlikte yeni gelişmeye başlayan akıllı TV sektöründe atılacak erken adımların Ubuntu için büyük önem taşıdığı kesin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim