Anlık Bildirim

CES 2013 : Nuance'ın yeni dijital asistanı Wintermute olacak


Ses tanıma teknolojileri üzerinde çalışmalar yapan ve Apple'ın Siri dijital asistanının arkasındaki firma olduğu yorumları yapılan Nuance, CES 2013 fuarında Siri ve Google Now ile doğrudan rekabet edecek yeni bir dijital asistan teknolojisini tanıttı.

Adını William Gibson'ın Neuromancer adlı romanındaki yapay zeka kahramanından alan Wintermute, platformlar arası çalışabilen, bulut bilişim tabanlı bir sanal asistan olacak.

Asistanın dikkat çekici tarafı platrofmlar arası olduğu için bir cihazda başlattığınız konuşmayı, ikinci bir cihazda devam ettirebileceksiniz. Örneğin Android cihazınızda sesli olarak bir futbol maçını arattığınızda, akıllı TV'nize videoyu oynatma komutunu vererek izlemeye başlayabileceksiniz. 

Teknoloji, akıllı telefon ve televizyon arasında içeriksel linki tespit ederek, gerekli videoya ulaşabilecek. Ya da Nuance'ın asistan uygulamasını çalıştıran akıllı telefonunuzda sesli komut vererek bşalattığınız bir müziği durdurduktan sonra, işyerinize gittiğinizde yine sesli olarak komut verip kaldığınız yerden dinlemeye devam edebileceksiniz.

Diğer bir konu ise Dictate Dragon dikte uygulaması ve Swype klavye uygulamasını geliştiren Nuance'ın Wintermute teknolojisini bu uygulamalara da aktarması ihtimali. 

Proje henüz erken aşamada olduğu için kısa vadede herhangi bir cihazda kullanılması beklenmiyor. Ancak platformlar arası destek sağladığı için diğer kapalı sistem asistan uygulamalarından daha başarılı olacağı düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim