Anlık Bildirim

Samsung'un akıllı asistanı Bixby, yakında Türkçe dil desteğine kavuşabilir

Samsung'un akıllı asistanı Bixby, yeni geliştirmeler ve dil desteği kazanmaya devam ediyor. Sanal asistanın Türkçe dil desteği oldukça beklenirken, sızıntılar yakın bir zamanda geleceğini söylüyor.

Samsung'un akıllı asistanı Bixby, yakında Türkçe olabilir

Mobil cihazlarda bulunan Siri, Alexa, Bixby ve Google Asistan gibi yapay zeka asistanları, kullanıcıların işlerini daha kolay ve hızlıca gerçekleştirmelerini sağlıyor. Bixby, diğer firmalar ile rebatini arttırmak isteyen Samsung tarafından ilk olarak Galaxy Note 8 ve Galaxy S8 modelleri ile tanıtıldı. Hızlı erişim için telefonlara yeni bir Bixby tuşu eklemesine giden şirket, güncel telefonlarında da bu tuşa ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

İlk olarak Korece, Mandarince ve İngilizce desteği ile gelen asistan, 2020 yılında Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Almanca dil desteğini kazandı. Sanal asistanın Türkçe dil desteği konusundaki sorulara Samsung, ''Bixby yeteneklerinden biri olan Bixby Assistant’ın Türkçe’nin de dahil olduğu yeni diller ile kullanılabilmesi için çalışmalar, Kore’deki Genel Merkezimiz tarafından sürdürülüyor'' diyerek Türkçe çalışmalarının yürütüldüğünü belirtiyordu.

Yakında açıklanabilir

Samsung tarafından yeni bir açıklama yapılmamış olsa da, Bixby'nin Türkçe desteği hakkında yeni söylentiler yayılmaya başladı. Bu söylentilerin arasında Bixby'nin Türkçe testlerinin bir aydır yürütüldüğü ve Samsung Türkiye'nin yakın bir zaman içerisinde Türkçe desteğini kullanıcılara sunacağı yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28925 kez okundu.
16 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, bixby ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim