Anlık Bildirim

Çalışanlarına çip taktıran şirket şimdi de hastalar için çip geliştiriyor

Geçtiğimiz yıl çalışanların vücuduna çip yerleştirmeye başlayan ABD'li şirket Three Square Market; demans ve alzheimer hastaları için çip geliştirdiğini duyurdu.

Çalışanlarına çip taktıran şirket şimdi de hastalar için çip geliştiriyor Tam Boyutta Gör
 

Otomat ve kiosk gibi cihazlar geliştiren ve bu cihazlar için yazılım desteği sunan Three Square Market isimli şirket geçtiğimiz yıl ilginç bir uygulamayla gündeme gelmişti. ABD'li şirket, çalışanlarının deri altına pirinç boyutunda bir çip yerleştirmeyi önermişti. Gönüllülük esasına dayalı olarak bu fikri hayata geçiren şirket bu sayede çalışanların sadece basit el hareketleriyle kapıları açabileceğini, bilgisayarlarında oturumlarını açabileceğini, fotokopi ve otomat gibi cihazları çok daha kolay bir şekilde kullanabileceğini ifade etmişti.


Çalışanlardan sonra şimdi hastalar üzerinde uygulayacak 

1 yıllık süre zarfında şirkette çalışan 196 işçinin 92'si söz konusu çipin deri altına yerleştirilmesini kabul etti. Çipi kullanmaya başlayan kullanıcılardan sadece bir tanesi çipin çıkarılmasını talep ederken diğer çalışanlar çipten herhangi bir şikayet duymadıklarını belirtiyor. Çalışanları üzerinde uyguladığı çiple farklı bir alanda hizmet sunabileceğini gösteren şirket şimdi benzer bir çipi bu kez demans ve alzheimer hastalarının vücuduna yerleştirilmesi için geliştiriyor.


Şirket CEO'su Todd Westby'nin yaptığı açıklamalara göre söz konusu çip, kişinin sağlık verilerini takip edebilir nitelikte olacak. Yine deri altına yerleştirilecek olan çipin herhangi bir güç kaynağı içermeyeceğini, gücünü vücut sıcaklığından sağlayacağını belirten Westby ayrıca çipin sesle çalışacağını(sesle aktif hale getirme ve kapatma gibi) dile getirdi. Demans ve alzheimer'dan şikayetçi olanlar için konumun önemine de vurgu yapan  Westby, çip ile hastaların konumunun takip edilebileceğini de ekledi.


Three Square Market Başkanı Patrick McMullan ise geliştirilmekte olan çipi, Dünya Sağlık Örgütü'nün verileriyle destekliyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre halihazırda 47 milyon insan demans hastalığından muzdarip. Bu sayının 2030 yılında 75 milyona çıkmasını tahmin eden örgüt, her 10 hastadan 6'sının en az bir kez kaybolduğunu da belirtiyor.


 
Testler gelecek yıl başlayacak 

Şirket başkanının ve CEO'nun açıklamalarına göre çip önümüzdeki yıl kullanıma hazır hale gelecek. Yine önümüzdeki yıl testlerin başlayacağını açıklayan ikili, ABD Gıda ve İlaç Dairesi(FDA)'nin onayını aldıktan sonra çipi piyasaya sürebileceklerini belirtiyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim