Anlık Bildirim

Cep telefonuyla kan tahlili yapılmasını sağlayan uygulama geliştirildi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde (İYTE) geliştirilen mobil uygulama sayesinde artık sadece bir akıllı telefon aracılığıyla kan hastalıkları tespit edebilmek mümkün.
İYTE Kimya Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Hakan Yıldız, bilgisayar mühendisliği bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Cihan Toklucu ve kimya bölümü ikinci sınıf öğrencisi Hakan Berk Aydın, akıllı cihazlar aracılığıyla kan tahlillerinin yapılmasını sağlayan yazılım geliştirdi.
"BİORGB" isimli mobil uygulama ile kandaki hastalıkların daha kısa sürede ve daha ucuz bir şekilde tespit edilmesini sağlayan araştırmacılar, analizleri özel bir kağıt üzerinden gerçekleştiriyor. Telefon ekranında beliren grafikteki renk değişikliklerine göre tahlil yapabilen yazılım HIV virüsü, Hepatit B, Hepatit C ve bazı kanser türlerini ortaya çıkarabiliyor.
Yapay kanla gerçekleştirilen testlerde başarıya ulaştıklarını ifade eden Yıldız, günümüzde kan tahlilleri için tüplerce kan alındığını ve profesyonel cihazlara ihtiyaç duyulduğunu, kendi yöntemleriyle tüm bu sürecin daha kısa bir zaman ve maliyete indirgendiğini belirtiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8202 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hastalık, mobil uygulama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim