Çin Ulusal Uzay Ajansı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre ülkenin düzenleyeceği tüm gezegen keşif görevlerinde “Tianwen” ismi kullanılacak. Anlaşılan Çin, Tianwen şiirinin uzay araştırmalarını simgelemesini istiyor.
Çin, Mars’a gidecek uzay aracını 2007 yılından beri geliştirmekte olduğu Long March 5 roketi ile fırlatacak. 57 metre uzunluğa sahip roket en son 2020 yılının başlarında Shijian 20 isimli bir uyduyu yörüngeye taşımak için uzaya fırlatılmıştı.
Dongfanghong-1 isimli ilk uydusunu 1970 yılında uzaya fırlatan Çin, 2003 yılında ise uzaya bir insan yollayan üçüncü ülke olmuştu. Ülkenin uzay çalışmalarını en son Ay’ın karanlık yüzüne inen Chang'e-4 isimli uzay aracıyla da hatırlayanlar olabilir.
Mars bu yıl, Çin harici üç farklı uzay ajansından daha ziyaretçi kabul edecek. Bunlar NASA’nın Perseverance (azim) uzay aracı, Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) Rosalind Franklin (DNA, virüs, kömür ve grafitin yapılarının anlaşılmasında önemli katkılarda bulunan bilim insanı) keşif robotu ve Birleşik Arap Emirlikleri Uzay Ajansı’nın Hope (umut) isimli gözlem uydusu olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


yakında p.vatif çıkarır bu marka. yapmadığı birşey kalmadı zaten.
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.