Anlık Bildirim

Çin, hükümet kurumlarının Symantec ve Kaspersky kullanmasını yasakladı

Çin, hükümet kurumlarının Symantec ve Kaspersky kullanmasını yasakladı

Teknoloji sektöründe adından söz ettiren ve pek çok yeniliğe imza atan firmalara sahip olsa da Çin her zaman kapalı bir kutu olmuştur ve kendi açısından riskli gördüğü herşeyi kolayca yasaklayabiliyor. Google ve hizmetlerinin yasaklı olduğu ülkede güvenlik yazılımları da yasaklardan nasibini aldı.

Çin, hükümet kurumlarına verdiği son talimatta Symantec ve Kaspersky güvenlik yazılımlarını kullanmamasını istedi. Bilindiği gibi Symantec ABD kaynaklı iken Kaspersky ise Rus kaynaklı.

İki firmanın yasaklanması ile hükümet kurumlarının ihalelerine girebilecek 5 firma kaldı. Qihoo 360 Technology Co, Venustech, CAJinchen, Beijing Jiangmin ve Rising. Tabii bu firmaların hepsinin Çinli olması kimseyi şaşırtmayacaktır. Özellikle siber ajanlık konusunda Çin çok hassas ve yabancı pek çok teknoloji devini bu nedenle ülke dışına itti. Bu nedenle meydan da yerli firmalara kaldı.

Otoriteler ABD'nin 5 Çin askerini mali ve siber ajanlık gerekçesiyle tutuklamasının ardından Çin'in ABD firmalarına karşı sert tutumunu artırdığını belirtiyor. Çin daha önce de Windows 8 kullanımını hükümet kurumlarında yasaklamıştı. Ancak aynı fikir temelini paylaştığı Rusya temelli Kaspersky firmasını yasaklaması biraz kafaları karıştırdı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
827 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Güvenlik, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim