Anlık Bildirim

Çin hükümeti güvercine benzeyen drone'larla vatandaşları takip ediyor

Çin'in önemli yayın kuruluşlarından South China Morning Post'un hazırladığı rapora göre ülkedeki hükümet kurumları ve askeri kuruluşlar vatandaşları takip etmek için drone kullanıyor.

Çin hükümeti güvercine benzeyen drone'larla vatandaşları takip ediyor
 

Vatandaşların attığı her adımı takip etmek için farklı gözetleme araçlarını kullanan ve yenilerini test eden Çin hükümetinin bilim kurgu filmlerini aratmayacak türden bir aracı da bir süredir kullandığı ortaya çıktı. Ülkenin önde gelen yayın kuruluşlarından South China Morning Post(SCMP) tarafından hazırlanan kapsamlı rapora göre güvercine benzeyen drone'lar son birkaç yıldır ülkedeki hükümet organları ve askeri kuruluşlar tarafından kullanılıyor.


Birkaç yıldır test ediliyor 

Çin'in Xian şehrinde yer alan Kuzeybatı Politeknik Üniversitesi'nden Profesör Song Bifeng ''Güvercin'' kod adlı bu projeyi yönlendiren kişi olarak biliniyor. Son birkaç yılda 30'un üstünde kurumun test ettiği Güvercin projesi ile ülkedeki en az 5 bölgede insanlar güvercinlere benzeyen drone'larla gözetlendi. 


Tabi proje kapsamında kullanılan araç; uçma ve kamera kayıt yeteneği ile bir drone olarak kabul görse de aslında yapay bir güvercin izlenimi yarattığını söylemekte fayda var. Uçuş yapısı itibariyle klasik drone'lardan ayrılan bu yapay güvercinler tıpkı gerçek bir güvercin gibi kanat çırpma hareketlerinden güç alıyor. Bir elektrik motoruna sahip olan yapay güvercinlerin kanatları bu motordan aktarılan enerji ile güvercini hem yukarıya hem de ileriye ilerletecek şekilde hareket edebiliyor. SCMP'ye göre yapay güvercinler gerçek güvercinlerin hareketlerini yüzde 90 oranında doğruluk ile taklit ediyor.


Bu uçuş becerisinin yanında her bir yapay güvercin yüksek çözünürlüklü kamera, GPS anteni, uçuş kontrol sistemi ve uydu veri bağlantısına da sahip. Böylece görüş alanındaki olayları anbean hükümet kurumlarına aktarabiliyor. Öte yandan bazı kurumlar yapay güvercini gerçek kuş tüyleriyle kaplayarak radarda dikkat çekmeyecek bir hale de getiriyor. Buna ek olarak yapay güvercinin mekanik kanat sesinin yerdeki insanlar tarafından duyulmadığı böylece herhangi bir şüphe çekmeyeceği de belirtiliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim