Anlık Bildirim

CyanogenMod kurucusu root işleminin gerekliliği konusunda şüpheli

CyanogenMod kurucusu root işleminin gerekliliği konusunda şüpheli

Bağımsız ROM geliştiricileri arasında en popüler olan CyanogenMod, kurucusu Steve Kondik'in bir süre Samsung'da yazılım mühendisi olarak çalışmasını da sağlamıştı. CyanogenMod kavramını önemli bir noktaya getiren Kondik, ilginç açıklamalar yaptı.

Kondik, Android 4.3 ile birlikte gelen güvenlik konusunda gelişmelere bakarak root edilen cihazların ne tür risklere maruz kaldığını gördüğünü ve root işleminin ne kadar gerekli olduğunu sorgulamaya başladığını belirtti.

Android 4.3 ile birlikte sistem seviyesinde daha katı güvenlik tedbirleri alan Google, bağımsız geliştiricilerin SuperUser gibi root uygulamalarını elden geçirmelerine neden olmuştu. Kondik, ortaya çıkan yüksek güvenlik riskleri nedeniyle root erişiminin gerçekten fazla getirisinin olmadığını düşünüyor.

Bugüne kadar uygulama verisi yedekleme veya kablosuz internet paylaşımı gibi konular nedeniyle root erişiminin popüler olduğunu ancak artık root yapmaya gerek kalmadan bu işlemlerin yerine getirilebildiğini de sözlerine ekledi. Özelleştirilmiş ROM kullansanız bile artık root ihtiyacı azalıyor.

Kondik root konusunda çok detaylı bilgi vermezken, takipçileri CyanogenMod ROM'larından root erişiminin kaldırılıp kaldırılmayacağını sorgulamaya başladı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim