Anlık Bildirim

DARPA siber saldırılara karşı savunma sistemi geliştiriyor

Kritik bilgilere veya sistemlere sahip devlet kurumlarının siber saldırılardan korunması büyük önem taşıyor. DARPA bu amaçla bir koruma kalkanı oluşturmak istiyor.

Soğuk savaş döneminde ülkelerin dış tehditlere karşı savunma sistemleri geliştirdiğine şahit olmuştuk. Çeşitli radarlar, füze rampaları, acil uyarı altyapıları, uçaklar, helikopterler gibi pek çok alet edevatı bir araya getiren savunma sistemleri bugün dijital dünyada farklı enstrümanlarla karşımıza çıkıyor. 

Özellik son yıllarda hükümet kurumlarının siber saldırıya uğramaları, ABD'nin savunma ajansı DARPA'yı harekete geçirdi ve RADICS adında yeni bir program başlatıldı. Saldırıların Hızlı Tespiti, Önlenmesi ve Karakteristikleştirilmesi şeklinde bir açılımı olan RADICS, sadece siber saldırılara karşı koymak değil ayrıca kritik altyapılardaki güvenlik tehditlerini de bertaraf etmeyi amaçlıyor. 

DARPA kendi çalışmalarını yapan bir kurum olsa da genelde ihaleler yaparak büyük şirketlerin ve yeni girişimlerin projelerini satın alıyor. RADICS programında da üçüncü taraf firmalarla işbirliği yapılacak. 

14 Aralık tarihinde düzenlenecek olan bir etkinlikte pek çok firma bir araya gelecek ve DARPA ile ne tür teknolojilerin gerekli olduğu konusunda fikir alışverişinde bulunacak. Ortaya çıkan projeler değerlendirilecek ve en iyiler hibe almaya hak kazanacak. 

DARPA programın iskeletini bu şekilde oluşturduktan sonra, kritik öneme sahip kurumların bilgisayar altyapılarını programa dahil etmeye başlayacak ve adeta bir koruma kalkanı ile tüm kurumlar koruma altına alınacak. Programın fonksiyonel hale gelmesi için bir iki yıla ihtiyaç duyulduğu konuşuluyor. Bunun yanında Pentagon da kritik sistemleri korumak amacıyla bir erken uyarı sistemi hayata geçirmeyi planlıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim