Anlık Bildirim

DH Özel: Badland'i inceledik

DH Özel: Badland'i inceledik

Sadece iki kişiden oluşan bir oyun stüdyosu olan Frogmind Games tarafından uzunca bir süredir geliştirilen Badland, geçtiğimiz günlerde Appstore'daki yerini aldı. Biz de mobil oyunculara fantastik bir dünyanın kapılarını açan Badland'i donanimhaber.com ailesi adına inceledik.

Mobil oyuncuları küçük bir yaratığın tehlikelerle dolu dünyasına davet eden Badland, karakterlerin ve platform unsurlarının siyah tonlarda, çevrenin ise özgün çizgilerle resmedildiği bir görselliğe sahip. Bu durum birçok oyuncunun aklına "Limbo benzeri bir yapımla mı karşı karşıyayız?" sorusunu getirse de Badland, gerek görsellik gerekse oyun yapısı olarak farklılaşmayı başaran bir yapım. Büyüleyici görsellerin gerçekçi fizik unsurları ve başarılı animasyonlar ile tamamlandığı yapım, acımasız bir dünyada olduğumuzu fazlasıyla hissettiriyor.Özgün çizimlere sahip olan arka planlara biraz daha canlılık katılsaymış hiçde fena olmazmış dediğimiz yapımın grafikleri bizden 10 üzerinden 9 puan alıyor.

Badland, hafif tonda hoş tınılardan oluşan müziklere sahip olsa da, bu tınılar pek de akılda kalıcı türden değil. Ancak, müzikler oyunun genel yapısına oldukça uygun. Müziklerin ardından ses efektlerine kulak verdiğimiz de, karakterimizin kanat çırpışları ve platformların işleyen mekanizmaları Badland'in dünyasına canlılık katmayı başarıyor. Ses unsurları bizden 10 üzerinden 7 puan alıyor.

Sadece kanat çırpan karakterimizle birlikte Badland'in tehlike dolu bölümlerini atlatmak için yapmamız gereken tek şey ekrana ufak bir dokunuş kondurmak. Kontrollerin tek bir dokunuş ile sağlandığı oyunun kontrolleri bizden 10 üzerinden 10 puan alıyor.

Tek kişilik ve çok kişilik olmak üzere, iki farklı oyuncu moduyla karşımıza çıkan yapım; tek kişilik modda birbirinden farklı 40 farklı bölüm ve 120 farklı görev sunuyor. Ekranı parçalara ayırarak sadece tek bir cihaz üzerinden oynanan çoklu oyuncu modunda ise,12 farklı bölüm sunuyor. Çoklu oyuncu modunun, sadece yerel olarak tek bir cihaz üzerinde oynanıyor olması oyunun en büyük eksisi diyebiliriz. Bu arada 23 farklı Game Center başarısının bulunduğu oyunun iCloud eşzamanlama desteğine de sahip olduğunu belirtelim. Oynanabilirlik bizden 10 üzerinden 8 puan alıyor.

Genel olarak bizden 10 üzerinden 8.5 puan alan Badland, müzikleri ve çoklu oyuncu modu ile beklentilerimizin gerisinde kalsa da; tehlikelerle dolu fantastik dünyası, basit kontrolleri ve güncellemeler ile daha iyi bir hale gelecek olan doyurucu içeriğiyle etkileyici bir oyun deneyimi sunmayı başarıyor. 6.99 TL'lik fiyat etiketiyle Appstore üzerinden satışa sunulan Badland'a buradan ulaşabilirsiniz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3921 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim