Anlık Bildirim

Denizlerin Tesla'sı olduğu iddia edilen elektrikli tekne ile tanışın

Finlandiya merkezli Q Yachts, sınıfının en sade ve en sessizi olarak görülen elektrikli teknesi Q30 hakkında bilgiler verdi. Şirketin müdürü kendilerini denizlerin Tesla'sı olarak gördüklerini söyledi

Denizlerin Tesla'sı olduğu iddia edilen elektrikli tekne ile tanışın Tam Boyutta Gör
 

Kendilerini Denizlerin Tesla’sı olarak tanımlayan Q-Yachts tarafından geliştirilen 9 metre uzunluğundaki bu tekneye Q30 adı verilmiş. 10 yıllık tasarım ve geliştirme sürecinin meyvesi olan Q30, tamamen sessiz olarak geliştirilen bir itki sistemi ve sıfır emisyonlu elektrikli motordan güç alıyor.

Beyaz rengin hakimiyeti içerisinde oldukça minimalist bir tasarıma sahip olan Q30, sekiz kişiye ev sahipliği yaparak tek şarjla 148 kilometre yolculuk edebilmelerine imkan tanıyor. Sınıfının en sade ve en sessiz teknesi olarak nitelendirilen Q30, saatte 17 km seyir hızına sahip ve maksimum 28 km/s hıza ulaşabiliyor.

30 kWh’lık lityum iyon batarya ile desteklenen Q30’da daha büyük seçenek olarak 60 kWh’lık batarya tercih edilebiliyor. Oceanvolt adı verilen ve daha önce yelkenlilerde alternatif güç kaynağı olarak kullanılan elektrikli tekne itki sistemi, Q30’un diğer teknelere göre sarsıntısız ve sessiz bir biçimde seyretmesine imkan tanıyor.

Q30’un ahşap dümeni arkasına yerleştirilen iPad yardımı ile navigasyon kontrolünün yanı sıra içerideki ve dışarıdaki LED ışıkların kontrolü yapılabiliyor. Güvertenin altındaki kabin de küçük bir lavaboya ve koltuklara ev sahipliği yapıyor.

Elektrikli teknenin üreticisi olan Q Yachts’ın satış müdürü, kendilerini denizlerin Tesla’sı olarak gördüklerini söyledi. Q30’un fiyatı ve çıkış tarihi hakkında ise bir açıklamada bulunmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim