Anlık Bildirim

Dragon uzay kapsülünün Dünya'ya dönüşünü bir de böyle izleyin

SpaceX'in CRS-15 görevi dahilinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlattığı Dragon uzay kapsülü, geçtiğimiz ay Dünya'ya geri dönmüştü. ESA, kapsülün Uzay İstasyonu'ndan ayrıldığı anları görüntüledi.
YouTube adresini çok aktif bir şekilde kullanan Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan yayınlanan videolarla bizleri etkilemeye devam ediyor. Uzay ajansı bu sefer de Dragon uzay kapsülünün ISS'den ayrılış görüntülerini yayınladı.


Videoda görülen Dragon kapsülü CRS-15 görevi dahilinde Temmuz ayında Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmişti. İkmal maddeleri ve bilimsel ekipmanlardan oluşan 2.7 tonluk kargoyu yörüngeye taşıyan kapsül, yaklaşık bir ay sonra Ağustos ayının başlarında Dünya'ya geri döndü. Dönüşünü 7 saatte tamamlayan Dragon ayrıca 1.7 tonluk yükü de Yeryüzü'ne getirdi.

SpaceX, tıpkı roketlerinde olduğu gibi uzay kapsüllerinde de tekrar kullanılabilirliği çok önemsiyor. CRS-15 görevi, videoda Dünya'ya dönüş yaparken gördüğümüz Dragon kapsülünün ikinci kargo göreviydi. Aynı kapsül daha önce 2016 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu'na gitmiş ve sonrasında yine başarılı bir şekilde Yeryüzü'ne dönmüştü.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim