Anlık Bildirim

Drone kombinasyonu ile yük kaldırma rekoru kırıldı

Drone modellerinin sayısı gün geçtikçe artıyor ve buna paralel olarak farklı çalışmalar ortaya çıkıyor. Bunun en güncel örneklerinden birisi Guinness Rekolar Kitabına giren bir çalışmayla görülüyor.
Drone teknolojileri 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da gündemin üst sıralarında yer almaya devam ediyor. Bu sefer ki haber ise Oslo Üniversitesi'nin yaptığı çalışma ile Guinness Rekolar Kitabı tarafından geliyor.
Oslo Üniversitesi, hazırladığı kombinasyon ile dünyanın uzaktan kontrol edilen drone ile kaldırılan en ağır yükü rekorunu eline geçirmiş durumda. Bunun için sekiz adet altı pervaneli drone modelini alüminyum bir gövde üzerinde bir araya getiren ve toplamda 48 pervaneli tek bir drone modeli elde eden üniversite, bu dev ürün ile toplamda 61 kg yük kaldırmayı ve 37 saniye boyunca havada tutmayı başarabilmiş.
Rekorun kırıldığı anı gösteren Guinness tarafından çekilmiş videoyu aşağıda izleyebilirsiniz. Geçtiğimiz günlerde yine drone ile alakalı bir rekora imza atan Intel'in çalışması ise burada yer alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6752 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
oslo üniversitesi, Guinness Rekorlar Kitabı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim