Anlık Bildirim

Dünyanın en hızlı traktörü 166 km/s hıza sahip JCB Fastrac oldu

JCB ve Guy Martin iş birliğinde gerçekleştirilen girişimle dünyanın en hızlı traktörü rekoru kırıldı. JCB Fastrac, 166 km/s hıza ulaşarak özel yapım Track-Tor'un önceki rekorunu 10 km/s yukarı taşıdı.

Dünyanın en hızlı traktörü 166 km/s hıza sahip JCB Fastrac oldu Tam Boyutta Gör

Honda Mean Mower’ın “dünyanın en hızlı çim biçme makinesi” ünvanını geri kazanmasının ardından bir rekor haberi de JCB’den geldi. Guy Martin’in kullandığı JCB Fastrac, saatte 166 kilometre hıza ulaşarak “dünyanın en hızlı traktörü” ünvanını kazandı.

Söz konusu rekor girişimi JCB ve Guy Martin ortaklığında İngiltere’deki Elvington uçak pistinde gerçekleştirildi. Dünyanın en hızlı traktörü ünvanını kazanan Fastrac modelinde 1000 beygir güç ve 2500 Nm tork üreten 7.2 litre altı silindirli DieselMax motorun modifiye edilmiş bir versiyonu kullanıldı. Ayrıca rekor girişimi için sıkı bir diyete girerek hafifleyen Fastrac’ın aerodinamik özelliklerini geliştirmek için Williams Advanced Engineering şirketinden yardım alındı.

Daha önceki rekor özel yapım Track-Tor'a aitti

JCB’nin rekor girişimi Fastrac’ın üretimdeki 28. yıl dönümünü kutlamak adına yapıldı. Bundan önceki rekor Top Gear ekibi tarafından Track-Tor adı verilen özel yapım bir traktörle kırılmıştı. Track-Tor bu denemede 156 km/s hıza ulaşarak en hızlı traktör olmuştu. JCB Fastrac bu rekoru 10 km/s hız farkıyla kırarak ünvanı elinden almış oldu.

JCB Fastrac ile gerçekleştirilen dünya rekoru girişiminin yıl sonuna doğru Channel 4 isimli kanalda yayınlanacağı açıklandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim